ایده های عجیب طراحی کیبورد گوشی در طول تاریخ

به گزارش مجله عکسفا، وب سایت گجت نیوز - دانیال حجاری: اگرچه امروز کیبورد گوشی هیچ جایی در بدنه آن ندارد، اما روزگاری مهمترین بخش یک گوشی موبایل تلقی می شد. در طول تاریخ این صنعت ایده های بسیار عجیبی به منظور طراحی کیبورد گوشی ارائه و حتی پیاده سازی شد که در ادامه به آنالیز و مرور آن ها خواهیم پرداخت.

ایده های عجیب طراحی کیبورد گوشی در طول تاریخ

گوشی های بلک بری به خاطر داشتن کیبوردهای خاصشان همواره زبان زد بوده اند، حتی وقتی که درصد کمی از گوشی های موبایل دارای نمایشگر تمام لمسی بوده و اغلب به کیبورد فیزیکی مجهز می شدند. کیبورد گوشی های بلک بری علاوه بر داشتن ظاهری بسیار زیبا، بسیار خوش دست هستند، به همین دلیل تایپ با آن ها لذت بخش است. اما در این مطلب مورد بحثمان کیبوردهای QWERTY متداول نیست. حتی کیبوردهای گوشی که به صورت اسلایدی و کشویی ظاهر می شوند را نیز مد نظر نداریم.

با یک کیبورد گوشی متداول که تنها مخصوص اعداد در نظر گرفته شده است، نوشتن پیغامک بسیار سخت بود، در حالی که روز به روز کاربران زیادی به پیغام رسانی از این طریق روی می آوردند. همه ما زمانی را به یاد داریم که با دو دست گوشی را گرفته و برای تایپ هر حرف، یک دکمه را چندین مرتبه پشت سر هم فشار می دادیم! به راستی که چه دوران سختی بود!

ظهور چندین کیبورد گوشی متفاوت

اما گوشی سازان زودتر از آن چه فکرش را می کنید به فکر طراحی متفاوت کیبورد گوشی افتادند تا نوشتن پیغام را آسوده تر نمایند. دو مدل زیمنس اس ایکس 1 و نوکیا 7600 به عنوان محصولات سال 2003، ایده ای یکسان در طراحی کییورد گوشی داشتند. در هر دو گوشی دکمه های کیبورد در قالب دو ستون در کناره های نمایشگر قرار گرفته بود. به این ترتیب می توانستیم گوشی را با دو دست گرفته و با استفاده از دو انگشت شست، به سرعت کلیدها را لمس کنیم.

Nokia 7600

Siemens SX1

دو سال قبل از آن، گوشی نوکیا 5510 با تمرکز بر روی آسودگی در تایپ کردن طراحی شده بود. این یک کیبورد QWERTY بود، اما تفاوت اصلیش با دیگر کیبوردهای این چنینی، تقسیم شدن آن به دو نیمه محسوب می شد، به طوری که نمایشگر در وسط قرار داشت. برای تایپ کردن با گوشی نوکیا 5510 مجبور به نگه داشتن آن به صورت افقی بودیم. کمی بعدتر، مدل 6810 نیز با الهام دریافت از همین سبک طراحی فراوری و عرضه شد.

Nokia 5510

Nokia 6800

اما سونی اریکسون ایده ای جالب تر پیدا کرد، به این ترتیب که به جای قرار دادن حروف بر روی کلید های اعداد، آن ها را پشت این دست از کلیدها قرار داد. چنین کیبورد گوشی را برای اولین مرتبه در گوشی سونی اریکسون پی 910 مشاهده کردیم. این شرکت ایده ای جالب تر همراه با طراحی گوشی سونی اریکسون ام 600 ارائه کرد، به طوری که بعضی کاربران کیبورد آن را نیمه QWERTY خطاب می کردند. در این گوشی با لمس سمت چپ یک دکمه یک حرف خاص، و با لمس سمت راست آن یک حرف دیگر تایپ می شد. اما نوکیا، گوشی ای 55 را به عنوان اولین گوشی مجهز به کیبورد نیمه QWERTY معرفی کرد.

Nokia E55

Sony Ericsson M600

Sony Ericsson P910

نوکیا در زمان اوج خود، ایده های بسیار تعجب آوری برای طراحی کیبورد گوشی ارائه نموده بود که یکی دیگر از نمونه های آن را می توان در گوشی نوکیا 3650 مشاهده کرد. کیبورد این مدل ما را به یاد تلفن های ثابت قدیمی با شماره گیرهای چرخان می اندازد! توشیبا جی 450 و سامسونگ Serene با الهام گیری از همین ایده طراحی و فراوری شدند.

Nokia 3650

Samsung Serene

Toshiba G450

کیبورد گوشی در مدل موتورولا ROKR E8 طراحی پیچیده تری به خود گرفت، به طوری که کیبورد آن حساس به لمس بود و نور پس زمینه به نحوی عوض می شد که حین پخش موسیقی، دکمه های عادی محو شده و کلیدهای کنترل پخش موسیقی جایگزینشان می شدند. نوکیا 2300 و نوکیا 3200 دو گوشی مجهز به کیبورد متفاوت دیگری هستند که هنوز مفهوم و کارایی کیبورد آن ها را درک نمی کنیم!

Motorola ROKR E8

Nokia 2300

Nokia 3200

در زبان انگلیسی، 26 حرف الفبا وجود دارد، به همین دلیل جا دادن آن ها در 10 کلید تقریبا راحت است، اما اگر بخواهیم برای کاربران چینی، یک کیبورد گوشی طراحی کنیم، وضعیت چگونه خواهد بود؟ گوشی نوکیا 3108 با در نظر دریافت چنین نیازهایی طراحی شد، چرا که به قابلیت تشخیص دست خط مجهز شده بود و یک قلم مخصوص داشت. این ایده پیش از ظهور گوشی های هوشمند دارای نمایشگر لمسی، بسیار هوشمندانه تلقی می شد. نوکیا 3810 یک کیبورد عادی نیز داشت که شبیه به سونی اریکسون پی 910 به صورت تاشو باز و بسته می شد.

Nokia 3108

ظهور نمایشگرهای لمسی تمام صفحه سبب شد استفاده از کیبورد گوشی منسوخ گردد. البته شرکت بلک بری و سازندگان دستگاه های موبایل تحت این برند همچنان کوشش می نمایند آن را زنده نگه دارند، اما کاربران کمی نسبت به آن ها روی خوش نشان می دهند. بعید نیست اصرار به همین سبک طراحی یکی از دلایل عقب ماندگی شدید بلک بری از دیگر شرکت های گوشی ساز باشد.

نظر شما درباره کیبورد فیزیکی گوشی چیست؟ آیا دوست ندارید بدون ضخیم شدن گوشی و افزایش وزن آن، در کنار نمایشگر تمام صفحه، یک کیبورد فیزیکی QWERTY نیز در اختیار داشته باشید؟

منبع: برترین ها
انتشار: 11 مرداد 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 154

به "ایده های عجیب طراحی کیبورد گوشی در طول تاریخ" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ایده های عجیب طراحی کیبورد گوشی در طول تاریخ"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید