سقف کاذب در آشپزخانه ، معرفی محبوب ترین ها

به گزارش مجله عکسفا، سقف در فضای خانه ما ایرانی ها در بسیاری از موارد خشک و بی روح است. از این رو در سال های اخیر میزان استفاده از انواع مختلف سقف کاذب به منظور برجسته سازی این بخش از خانه افزایش پیدا کرده است. سقف ها در فضاهای مختلف پذیرای مدل ها و طرح های مختلفی از سقف کاذب هستند و آشپزخانه هم از این قاعده مستثنا نیست. در فضای آشپزخانه به دلیل محدود بودن فضای آن، مهم است که از کدام نوع از سقف های کاذب استفاده می شود. در ادامه به معرفی انواع سقف کاذب قابل اجرا در آشپزخانه می پردازیم.

سقف کاذب در آشپزخانه ، معرفی محبوب ترین ها

انواع سقف کاذب مناسب آشپزخانه

مواردی که در زیر نام برده شده اند را می توان مناسب ترین انواع سقف کاذب برای اجرای در فضای آشپزخانه های کوچک و بزرگ در نظر گرفت.

  • سقف کاذب کناف
  • سقف کاذب کشسان
  • سقف کاذب پی وی سی
  • سقف کاذب چوب

سقف کاذب کناف

این نوع از سقف کاذب که در بخش های مختلفی از خانه ها پر استفاده ترین نوع هستند برای اجرا در محیط آشپزخانه نیز بسیار ایده آل به نظر می رسند. این نوع از سقف کاذب را می توان به توجه به فضای محدود به طور کامل سفارشی سازی کرد و متناسب با آشپزخانه طراحی و اجرا کرد. پیش تر در مطلب سقف راهرو با کناف چه مزایا و معایبی دارد به طور مفصل به اجرای این نوع از سقف کاذب در راهروها پرداختیم.

از طرفی هم امکان اجرای نورپردازی های مختلف وجود دارد که به خوبی می توانند مقدار نور مورد نیاز در آشپزخانه را تأمین کنند. وزن بسیار کم و ارزان بودن نسبی از مهم ترین مزایای این نوع از سقف های کاذب هستند. استفاده از سقف کاذب کناف به دلیل نیاز به زیرسازی هایی که دارد به زمان بیشتری نیاز دارد و از طرفی هم برای آشپزخانه های بسیار کوچک شاید چندان مناسب نباشد.

سقف کاذب کشسان

در مطلبی جداگانه در وب سایت خبرنگاران به طور مفصل به بررسی همه جوانب و نحوه اجرای سقف کشسان پرداخته شده است و در این نوشتار تنها امکان پذیر بودن اجرای این نوع از سقف کاذب در محیط آشپزخانه را مورد بررسی قرار می دهیم.

سقف کاذب کشسان که از پی وی سی ساخته شده است، مقاومت و ماندگاری بالایی دارد. اجرای این نوع از سقف ها در محیط های کوچکی مانند آشپزخانه بسیار راحت صورت خواهد گرفت. از طرفی هم استفاده از طرح ها و رنگ های بسیار متنوع در این نوع از سقف های کاذب می توانند در برجسته سازی محیط آشپزخانه ها بسیار مفید واقع شود.

اجرای این نوع از سقف های کاذب از آنجایی که نیاز چندانی به زیرسازی ندارد و در اسرع زمان ممکن صورت می گیرند برای آشپزخانه های با اندازه کوچک بسیار مناسب هستند و با استفاده از طرح هایی می توانند تا حدودی محیط آشپزخانه ها را بزرگ تر جلوه داد.

سقف کاذب پی وی سی

پی وی سی از جمله مصالحی است که بنا به ویژگی های فیزیکی منحصر به فردی که دارد برای اجرا در سقف بسیار ایده آل هستند. سقف کاذب نوع پی وی سی در برابر رطوبت و حرارت های بالا که امکان روبرو با این دو عامل در محیط آشپزخانه بیشتر است، ماندگاری و مقاومت بالایی دارد. بر خلاف سقف کاذب کناف، شما به راحتی می توانید نسبت به تمیز کردن این سقف کاذب با استفاده از آب و مواد شوینده اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: سقف کاذب پی وی سی : ویژگی ها، انواع و کاربردها

طرح و رنگ متنوع از دیگر نکاتی است که استفاده از سقف کاذب نوع پی وی سی را در آشپزخانه مناسب می سازد. از طرفی هم به دلیل ویژگی های ساختاری، طراح و مجری قادر نخواهد بود که طرح های پیچیده ای را با استفاده از پی وی سی در سقف پیاده کند و از این رو به خودی خود از شلوغ کاری در سقف کوچک آشپزخانه ها پرهیز خواهد شد. براق بودن بیش از اندازه پی وی سی از نقاط ضعف این نوع از سقف ها به شمار می رود. اگرچه انواع مات آن ها نیز در بازار در دسترس هستند. سادگی بیش از اندازه این نوع سقف شاید به مذاق بسیاری از افراد خوش نیاید.

سقف کاذب چوب

استفاده از چوب در اجرای سقف کاذب در هر فضا و به هر اندازه ای که باشد، بدون شک برجستگی بسیار منحصر به فردی به آن القا خواهد کرد. استفاده از سقف کاذب چوبی جذابیت های زیادی در پی دارد اما متعاقباً استفاده از آن با معایبی نیز همراه است.

حس زیباشناختی بسیار خاص همراه با این نوع از سقف های کاذب از مهم ترین نقاط مثبت آن به شمار می رود. هر چقدر که استفاده از چوب در اجرای سقف کاذب در آشپزخانه برای بسیاری جذاب است به همان میزان نیز دردسر دارد. اگرچه در اجرای سقف کاذب در آشپزخانه سعی می شود از چوب ها مقاوم استفاده شود اما باز هم به نگهداری های خاص خود نیاز دارند که شاید هزینه های دوره ای بعضاً بالایی را برای فرد در پی داشته باشند.

اجرای سقف کاذب چوبی به زیرسازی چندانی نیاز ندارد و در کمترین زمان ممکن صورت می گیرد. چوب ها را می توان در طرح ها و رنگ های مختلفی مورد استفاده قرار داد. اجرای سقف کاذب در آشپزخانه به ویژه آن هایی که از معماری کلاسیک استفاده می کنند به شدت به چشم می آید و محیطی بسیار خاص را ایجاد می کنند اما هزینه های مربوط به اجرا و نگهداری از این نوع از سقف ها از مهم ترین دلایلی هستند که بسیاری از اجرای این نوع از سقف های کاذب در آشپزخانه های خود منصرف می شوند.

سقف کاذب ترکیبی

از آنجایی که انتخاب یکی از انواع سقف کاذب برای اجرا در آشپزخانه از میان گزینه های بالا شاید برای بسیاری که از نظر بودجه دست بازتری دارند کمی سخت باشد، امروزه بسیاری از طراحان و مجریان، سقف کاذب را به صورت ترکیبی از انواع مختلف بالا در آشپزخانه به کار می گیرند.

به عنوان نمونه استفاده ترکیبی از چوب همراه با کناف می تواند که جنبه زیباشناختی کناف را بهبود ببخشد و آن را از خشک و بی روح بودن خارج کند. از طرفی هم استفاده از سقف کاذب کشسان همراه با دیگر انواع سقف مانند کناف یا چوب می تواند هم سرعت اجرا را بالا ببرد و هم هزینه ها را کاهش دهد زیرا که استفاده از چوب به تنهایی هزینه را بسیار بالا خواهد برد.

سخن آخر

انواع بسیار متنوعی از سقف های کاذب در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرند اما همه آن ها چندان برای استفاده در محیط کوچک آشپزخانه ها مناسب نیستند. سقف های کاذبی که در بالا به آن ها اشاره شد از بهترین انواع برای استفاده در سقف آشپزخانه هستند. تمامی این چند نوع سقف کاذب در طرح و رنگ های بسیار مختلفی طراحی و اجرا می شوند. انتخاب یکی از انواع زیر در درجه اول به بودجه و در درجه دوم به سلیقه و فضای کاری در دسترس بستگی دارد.

منبع: ویکی ساختمان
انتشار: 21 اسفند 1399 بروزرسانی: 21 اسفند 1399 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 1454

به "سقف کاذب در آشپزخانه ، معرفی محبوب ترین ها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سقف کاذب در آشپزخانه ، معرفی محبوب ترین ها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید