ورزش در این ساعت وزن را کاهش می دهد
به گزارش مجله عکسفا، نتایج تحقیق نو نشان می دهد که ورزش میانه تا شدید بین ساعت 7 صبح تا 9 صبح برترین زمان برای کاهش وزن است. محققان دانشگاه فرانکلین پیرس ایالات متحده دریافتند، افرادی که در اوایل صبح ورزش می نمایند، شاخص توده بدنی (BMI) و دور کمر کمتری دارند. جالب اینجاست که این گروه در بین ورزشکاران صبح، ظهر و عصر بی تحرک ترین افراد بودند.
دکتر ربکا کروکوفسکی، روانشناس بالینی می گوید: این تحقیق تازه هیجان انگیز است و با یک نکته رایج برای رسیدن به اهداف ورزشی مطابقت دارد یعنی برنامه ورزش صبحگاهی قبل از ایمیل، تماس های تلفنی یا جلساتی که ممکن است حواس شما را پرت کند.
دکتر تانگ و ما، استادیار گروه علوم بهداشتی در دانشگاه فرانکلین پیرس می گوید: یافته های ما نشان می دهد که الگوی روزانه فعالیت بدنی میانه تا شدید می تواند بعد مهم دیگری برای توصیف پیچیدگی حرکت انسان باشد.
مطالعه ما ابزار تازهی برای آنالیز الگوی فعالیت بدنی روزانه و آنالیز تاثیر آن بر نتایج سلامتی ارائه کرد.
از نظر تاریخی، بیشتر تحقیقات بر فراوانی، شدت و مدت فعالیت بدنی متمرکز بوده و تعداد کمی در نظر گرفته اند که چگونه زمان تمرین ممکن است بر نتایج آن تاثیر بگذارد. بعلاوه قبلا معین نبود که آیا دستیابی به 150 دقیقه فعالیت میانه تا شدید در هفته، بدون توجه به زمان انجام آن، همان اثر کاهش دهنده چاقی را دارد یا خیر.
برای رسیدگی به این موضوع، محققان داده های 5285 فرد را از چرخه های سال های 2003 تا 2006 آنالیز سلامت و تغذیه ملی به وسیله مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها تجزیه و تحلیل کردند. برای اهداف این مطالعه که در مجله Obesity منتشر شد، فعالیت روزانه شرکت نمایندگان به دسته های صبح، نیمه روز و عصر تقسیم شد.
ورزشکاران صبحگاهی نه تنها دارای شاخص توده بدنی و دور کمر کمتری بودند، بلکه رژیم غذایی سالم تری را گزارش کردند و نسبت به سایر گروه ها کالری کمتری نسبت به وزن بدن مصرف کردند. به طرز جالبی، گروه صبحگاهی زمان بی تحرکی بیشتری را ثبت کردند اما معیارهای سلامت برتر آنان همچنان ادامه داشت.
از نظر جمعیتی، ورزشکاران صبحگاهی به طور میانه 10 تا 13 سال از شرکت نمایندگان در دو گروه دیگر مسن تر بودند. این گروه بعلاوه شامل درصد بیشتری از زنان و عمدتا سفید پوست غیر اسپانیایی بودند. بیشتر آنها مدرک دانشگاهی یا بالاتر داشتند و بیشتریت قابل توجهی هرگز از تنباکو یا الکل استفاده نکرده بودند.
کروکوفسکی می گوید: معین نیست، آیا افرادی که صبح ها به طور مداوم ورزش می نمایند ممکن است به طور سیستماتیک با افرادی که در زمان های دیگر ورزش می نمایند به روش هایی که در این مطالعه مقدار گیری نشده است، متفاوت باشند یا خیر.
کروکوفسکی ادامه داد: به عنوان مثال، افرادی که صبح ها به طور منظم ورزش می نمایند، می توانند برنامه های قابل پیش بینی تری داشته باشند، از جمله احتمال کمتری دارد که شیفت کاری یا کمتر مسئولیت های مراقبتی که مانع ورزش صبحگاهی می گردد، داشته باشند.
برنامه های قابل پیش بینی می توانند اثرات مفید دیگری مانند طول/کیفیت خواب و سطح استرس بر وزن داشته باشند که در این مطالعه مقدار گیری نشدند. به علاوه، افراد سحرخیز که به طور مداوم برای ورزش صبحگاهی به مقدار کافی زود بیدار می شوند، ممکن است از نظر بیولوژیکی با همتایان شب زنده دار خود متفاوت باشند.
پروفسور کروکوفسکی، مدیر مشترک مرکز عدالت سلامت مبتنی بر جامعه، دانشگاه ویرجینیا، دانشکده پزشکی، گروه علوم بهداشت عمومی، در این تحقیق شرکت نکرده است.
منبع: گردشبان