چمن مصنوعی چیست؟

به گزارش مجله عکسفا، چمن مصنوعی تزئینی همانطور که از نامش پیداست نوعی چمن با ظاهری همانند چمن طبیعی اما کمی خشن تر می باشد. جنس این چمن از پلی اتیلن است که نوعی الیاف مصنوعی به حساب می آید. چمن مصنوعی در مقایسه با چمن طبیعی از مقاومت بالاتری برخوردار بوده و متراکم تر است. اصولاً در مکان هایی که حاصلخیز نیستند و امکان رشد چمن طبیعی در آن ها وجود ندارد، از چمن مصنوعی استفاده می گردد. در حال حاضر با توجه به اهمیت زیباسازی فضاهای باز و محوطه سازی، استفاده از چمن مصنوعی گسترش یافته و مزایای منحصر بفرد آن باعث شده به عنوان جایگزین خوبی برای چمن طبیعی در نظر گرفته گردد.

چمن مصنوعی چیست؟

مراقبت و نگهداری از چمن طبیعی کاری وقت گیر و مداوم است اما همانطور که می دانید در دنیای پر هیاهوی امروزی وقت کافی برای رسیدگی به فضاهای پوشیده از این چمن وجود ندارد، از این رو افراد بیشتر تمایل به استفاده از چمن مصنوعی دارند. چمن مصنوعی بدون احتیاج به مراقبت و نگهداری همواره سبز باقی مانده و فضا را جذاب و زیبا نشان خواهد داد. برخلاف تصور عموم که گمان می نمایند چمن مصنوعی تنها در فضاهای ورزشی و استادیوم ها اجرا می شود، این چمن در مکان هایی مانند بالکن منزل، فضای بازی مهد کودک ها، بهارخواب ها و … نیز دیده می شود. بافت نرم و لطیف چمن مصنوعی آن را برای استفاده در مکان های گوناگون مناسب نموده و هنگامی که امکان استفاده از چمن طبیعی وجود ندارد به راحتی می توان از آن استفاده نمود.

مزایای چمن مصنوعی

  • هزینه کاشت چمن طبیعی بالاست و زمانی که صرف بهره برداری از آن می شود کمی طولانی می باشد. برای کاشت این نوع چمن بذرها باید در زمین های حاصلخیز کاشته شوند و مکرر آبیاری گردند. علاوه بر آن چمن ها هر چند وقت یکبار احتیاجمند اصلاح هستند، همچنین از مواد دفع آفت باید برای رشد آن ها استفاده شود. در کل می توان گفت نگهداری و مراقبت از چمن طبیعی از همان ابتدای کاشت تا همواره باید به صورت مدام صورت گیرد اما چمن مصنوعی هزینه ای در بر ندارد و آن را می توان به راحتی در مکان مورد نظر نصب نمود.
  • چمن مصنوعی را می توان به طور دائم و در هر شرایطی استفاده نمود، در حالی که چمن طبیعی هنگام آبیاری و یا بارندگی قابل استفاده نیست و نمی توان بر روی آن راه رفت و یا بازی کرد.
  • سطحی که با نصب چمن مصنوعی ایجاد می شود هموارتر و مسطح تر از سطوح پوشیده شده با چمن طبیعی می باشد. همواره در زمین های چمنی توده های متراکم و یا برجستگی دیده می شود و همین امر ممکن است عبور افراد و یا بازی بازیکنان روی آن را کمی با سختی مواجهه کند.
  • همانطور که می دانید در حال حاضر با کمبود آب مواجهه هستیم و باید راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب را به کار ببریم. چمن طبیعی به دلیل احتیاج مکرر به آبیاری در شرایط کنونی گزینه مناسبی برای پوشش مکان های مختلف نیست، از این رو چمن مصنوعی جایگزین خوبی می باشد.
  • تغییرات جوی، سرما، گرما، باران، نور خورشید و … چمن طبیعی را از بین می برند اما چمن مصنوعی در برابر این عوامل مقاومت لازم را داشته و عمر آن طولانی تر خواهد بود.
  • نصب چمن مصنوعی تنها یکبار صورت می گیرد اما چمن طبیعی احتیاجمند کاشت مجدد و ترمیم است و هزینه هایی که صرف نگهداری آن می شود بالا است.
  • دوام و استحکام چمن مصنوعی بسیار بالاست، به همین دلیل کاربرد آن بیشتر از چمن طبیعی است. چمن طبیعی مختص مکان هایی است که از نظر آب با کمبود مواجهه نیستند اما چمن مصنوعی در هر منطقه جغرافیایی قابل نصب است.
  • عدم احتیاج به کود و مواد شیمیایی باعث شده چمن مصنوعی از نظر بهداشتی ایده آل باشد و آسیبی به محیط زیست وارد نکند.
  • چمن مصنوعی در انواع گوناگون با ارتفاعات متفاوت فراوری و مورد استفاده قرار می گیرد.

موارد استفاده از چمن مصنوعی

  • محوطه ساختمان های مسکونی
  • زمین های ورزشی نظیر زمین گلف، زمین فوتبال، زمین بیس بال و …
  • زمین بازی مکان هایی نظیر مدرسه ها، پارک ها، مهد کودک ها و …
  • چمن مصنوعی برای بالکن
  • استادیوم ها

قیمت چمن مصنوعی

نوع چمنقیمتتاریخ به روز رسانی
چمن مصنوعی هلندی بلند پایا تندیس1,300,000 ریال به ازای هر متر مربع1398/9/3
چمن مصنوعی با الیاف اروپایی عمران پوشش گستر600,000 ریال به ازای هر متر مربع1398/8/30
چمن مصنوعی فیروزه چمنزار870,000 ریال به ازای هر متر مربع1398/8/30
چمن مصنوعی ماهونیا چمنزار1,250,000 ریال به ازای هر متر مربع1398/8/30
چمن مصنوعی مانا 351,800,000 ریال به ازای هر متر مربع1398/3/20
قیمت چمن مصنوعی 25 میل تک رنگ هلندی ابودیزاین1,480,000 ریال به ازای هر متر مربع1398/7/2

قیمت چمن مصنوعی با توجه به برند شرکت و نوع چمن های آن متغیر است. شما می توانید با در نظر دریافت نوع چمن و بودجه مورد نظرتان تصمیم گرفت و خرید نمایید.

نصب چمن مصنوعی

برای نصب چمن مصنوعی ابتدا باید زمین مورد نظر را با استفاده از بتن، سیمان و آسفالت مسطح و یکدست نمود. برای راهنمایی آب باران و یا آب ناشی از شست و شوی چمن باید زمین کمی شیب داشته باشد تا از تجمع آب جلوگیری شود. سپس با توجه به متراژ فضای مورد نظر چمن برش داده شده و تکه های برش با توجه به خاب به صورت لب به لب کنار یکدیگر قرار گیرند تا بتوان مرحله چسب کاری را آغاز کرد. سپس بین دو بخش چمن یک نوار اتصالی قرار داده و با چسب مخصوص نصب چمن آن را آغشته می کنیم. پس از این مرحله، چمن را روی نوار اتصال قرار داده و تا موقعی که چسب خشک نشده باید از حرکت چمن ممانعت کرد. پس از آنکه تمام برش های چمن بهم متصل شدند باید دور تا دور چمن را به زمین بچسبانیم.

ویژگی های چمن مصنوعی کدام اند؟

چمن مصنوعی با ظاهری همانند چمن طبیعی اما کمی خشن تر می باشد. جنس این چمن از پلی اتیلن است که نوعی الیاف مصنوعی به حساب می آید. چمن مصنوعی در مقایسه با چمن طبیعی از مقاومت بالاتری برخوردار بوده و متراکم تر است.

چمن مصنوعی را در چه مکان هایی می توان به کار برد؟

فضاهای ورزشی و استادیوم ها، بالکن منزل، فضای بازی مهد کودک ها، بهارخواب ها و ...

استفاده از چمن مصنوعی چه مزایایی دارد؟

  • هزینه کمتر نسبت به کاشت چمن طبیعی و آبیاری آن، ایجاد سطحی هموار، صرفه جویی در مصرف آب، دوام و استحام، عدم احتیاج به کود و مواد شیمیایی، مقاومت در برابر شرایط نامساعد جوی و...

قبل از نصب چمن مصنوعی چه تمهیداتی باید در نظر گرفته شود؟

برای نصب چمن مصنوعی ابتدا باید زمین مورد نظر را با استفاده از بتن، سیمان و آسفالت مسطح و یکدست نمود. برای راهنمایی آب باران و یا آب ناشی از شست و شوی چمن باید زمین کمی شیب داشته باشد تا از تجمع آب جلوگیری شود.

قیمت چمن مصنوعی چقدر است؟

برای آگاهی از قیمت به روز چمن مصنوعی کلیک کنید.

منبع: ساختمانچی
انتشار: 20 اسفند 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 674

به "چمن مصنوعی چیست؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چمن مصنوعی چیست؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید