تلفیق گویش گزی و موسیقی سنتی در ادیب

به گزارش مجله عکسفا، خبرنگاران/اصفهان مدیریت شهری گزبرخوار و هنرمندان این شهر، تلفیق میان چند هنر را راهکاری مؤثر در راستای نمایش قدمت و اصالت دیرینه شهر خود و جذب علاقه مندان و گردشگران به این شهر دانستند.

تلفیق گویش گزی و موسیقی سنتی در ادیب

فرهنگ، تاریخ و تمدن برجای مانده از گذشته، هویت یک قوم را بیان می نماید، از سوی دیگر آثار خطی گذشتگان پنهان در کتب، کتیبه ها، سنگ نوشته ها و گاهی دست نوشته ها درگذر زمان دستخوش تحولات و تغییرات می شوند، اما گفتار و گویش به واسطه ناقلان زنده و تداوم آن، به دوراز تحریفات مرسوم بوده و زنده و پویا باقی می مانند.

گویش گزی، یکی از اصیل ترین گویش های ایرانی است که به نسبت سایر گویش های باستانی ایران از قدمت بیشتری برخوردار است، در کتاب سبک شناسی اثر مرحوم ملک الشعرای بهار و کنفرانس های علمی برنارد هوکارت بارها بر این مسئله تأکید شده که اصیل ترین گویش های محلی فارسی در نواحی مرکزی ایران وجود دارد.

توجه به اصالت و دیرینه پرافتخار این دیار کهن، هنرمندان و هنردوستان شهر گز برخوار را برای حفظ و نشر این گنجینه ارزشمند، با پایه گذاری گروه موسیقی سنتی بانوای گویش محلی ترغیب کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر گز برخوار، در گفت وگو با خبرنگاران، بر قدمت و اصالت گویش گزی، تأکید و اظهار کرد: حمایت مدیریت شهری گزبرخوار از گروه موسیقی ادیب در راستای اعتلای گویش گزی، توسعه و رونق موسیقی سنتی و جذب گردشگران به این شهر است.

مصطفی حکیمیان، گروه موسیقی ادیب را نقطه عطفی در راستای اعتلا و ارتقای هنر موسیقی و گویش گزی دانست و اضافه نمود: شهر گزبرخوار سرزمین فرهیختگانی چون؛ استاد حسین قدیری و رزاق گزی است و این گروه موسیقی با بهره گیری از تصنیف ها و اشعار شعرایی همچون؛ مرحوم ادیب برومند، درویش عباس گزی به گویش محلی و فروغی بسطامی، هوشنگ ابتهاج، اسماعیل نواب صفا و هنر نوازندگان انواع سازهای سنتی گزی، ذوق و هنر ادبی و نوای دل نشین و پرصلابت گویش گزی را به گوش عموم مردم خواهد رساند.

بالندگی هر قوم، به اصالت فرهنگ و هنر آن است

سرپرست و آهنگساز گروه موسیقی ادیب نیز در گفت وگو با خبرنگاران، افتخار و بالندگی هر قومی را، اصالت، فرهنگ و هنر آن قوم دانست و اظهار کرد: شهر هنرپرور گزبرخوار توانمندی ها و پتانسیل بالایی در انواع رشته های هنری به ویژه موسیقی دارد.

محسن اعظمیان، بابیان اینکه یکی از اهداف تشکیل گروه موسیقی ادیب، نمایش قدمت و اصالت گویش گزی در جشنواره گویش های محلی در شهر گزبرخوار است، اظهار داشت: گروه موسیقی ادیب با گزینش 21 نفر از بهترین نوازندگان شهر توسط شورای هم اندیشی موسیقی گزبرخوار پایه ریزی شد.

مدیر آکادمی شهنواز اصفهان، بیشتر اعضای گروه را افراد بومی شهر گز برخوار دانست و اضافه نمود: هنرمندان این گروه در بازه سنی 49 تا 12 بوده و شایسته سالاری و توانمندی در اجرا و نوازندگی سازها ملاک انتخاب افراد بوده است.

وی بابیان این که دیگر هدف این گروه، نمایش تلفیق هنر و گویش گزی است، اضافه نمود: با برنامه های منسجم و برگزاری کنسرت های متعدد و بهره گیری از اشعار، غزلیات و تصنیف های ادیبان شهر با گویش گزی، هنر و فرهنگ شهر گزبرخوار را به نمایش عمومی خواهند گذاشت.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 14 فروردین 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 735

به "تلفیق گویش گزی و موسیقی سنتی در ادیب" امتیاز دهید

1 کاربر به "تلفیق گویش گزی و موسیقی سنتی در ادیب" امتیاز داده است | 1 از 5
امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تلفیق گویش گزی و موسیقی سنتی در ادیب"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید