جوجه کباب با سس بادام زمینی ، رسپی جوجه با یک طعم تازه و لذیذ
به گزارش مجله عکسفا، جوجه کباب با سس بادام زمینی یکی از خوشمزه ترین است که با سس متفاوتی سرو می گردد. این جوجه کباب لذیذ مخصوص افرادی است که دوست دارند طعم های متنوع را تجربه نمایند. شما می توانید مرغ کبابی با سس بادام زمینی را در فر یا روی زغال درست نموده و به دلخواه همراه نان یا برنج کته و چلو نوش جان کنید. اگر شما هم از دوستداران انواع کباب جوجه با مزه های متنوع هستید، با ما در این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه جوجه کباب با سس بادام زمینی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه جوجه کباب با سس بادام زمینی (برای 2 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان) | 500 گرم |
سویا سس | 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار |
سیر | 4 حبه |
پودر زنجبیل | 1 قاشق غذاخوری |
کره بادام زمینی | 2 قاشق غذاخوری |
شکر قهوه ای | 1 قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
کره | به میزان لازم |
برنج یا نان | برای سرو جوجه کباب |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 2 الی 12 ساعت
مدت زمان لازم برای پخت و تهیه جوجه کباب با سس بادام زمینی: 15 الی 20 دقیقه
مراحل طرز تهیه جوجه کباب با سس بادام زمینی
طرز تهیه جوجه کباب با سس بادام زمینی در فر یا روی زغال قابل انجام است. شما می توانید این جوجه کباب خوشمزه را همراه با نان یا با برنج کته و چلو نوش جان کنید. شما به دلخواه می توانید جوجه کباب با سس بادام زمینی را با گوشت سینه یا ران مرغ بدون استخوان تهیه کنید.
مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید
پیش از آغاز مراحل طرز تهیه جوجه کباب با سس بادام زمینی، حبه های سیر شسته شده و بدون پوست را به صورت ریز رنده نموده یا با استفاده از گوشتکوب برقی یا هر وسیله دیگری پوره کنید.
سینه مرغ بدون استخوان را هم به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. سپس، سینه مرغ را در ابعاد جوجه کبابی برش بزنید.
در ادامه، یک عدد لیموترش را نیز بشویید و آب آن را بگیرید. آبلیموی تازه را از صافی رد کنید و کنار بگذارید تا بعدا میزان کمی از آن را در تهیه جوجه کباب با سس بادام زمینی به کار برید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع گوشت مانند سینه مرغ بدون پوست و استخوان و مرغ جوجه کبابی خرد شده می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله دوم: مرغ را مزه دار کنید
در این مرحله هم درست مانند ، ابتدا باید قطعات مرغ را مزه دار کنید. برای این منظور، سینه مرغ خرد شده را در کاسه مناسبی بریزید و 1 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه، نصف پوره سیر، نصف سس سویا، نیمی از شکر قهوه ای، پودر زنجبیل و فلفل سیاه را همراه با میزان بسیار کمی نمک و 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون به آن اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید و با دست ماساژ دهید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.
برای خرید روغن زیتون، سس سویا، شکر قهوه ای، پودر زنجبیل، فلفل سیاه و نمک می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: سینه مرغ را استراحت دهید
پس از ترکیب کردن مواد و ماساژ دادن قطعات مرغ، وقت آن است که درب کاسه را با سلفون بپوشانید. کاسه حاوی سینه مرغ و طعم دهنده ها را برای 12 ساعت (نصف روز) در یخچال بگذارید تا قطعات مرغ حسابی استراحت نمایند و مزه دار شوند. اگر فرصت کافی ندارید، می توانید مرغ را به مدت یکی دو ساعت استراحت دهید.
مرحله چهارم: مایه اولیه سس بادام زمینی را آماده کنید
پس از اتمام زمان استراحت مرغ، بهتر است سراغ درست کردن سس بادام زمینی بروید. برای این منظور، باقی مانده سویا سس () را همراه با 1 قاشق غذاخوری آبلیموی تازه و 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون در ظرف مناسبی بریزید.
سپس، کره بادام زمینی () را نیز به این ترکیب اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا مایه یکدستی ایجاد گردد.
برای خرید کره بادام زمینی و سس سویا می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: سس بادام زمینی را تکمیل کنید
در این مرحله از طرز تهیه جوجه کباب در فر، به جای مانده پوره سیر و شکر قهوه ای را همراه با میزان کمی نمک و فلفل سیاه به مایه اولیه سس بادام زمینی اضافه کنید. این ترکیب را به خوبی هم بزنید تا همه مواد کاملا با یکدیگر مخلوط شوند و سس غلیظ و یکدستی ایجاد گردد.
مرحله ششم: سس بادام زمینی را استراحت دهید
پس از آماده کردن سس بادام زمینی، درب ظرف حاوی سس را با سلفون بپوشانید و آن را در یخچال بگذارید تا در طول آماده کردن جوجه کباب استراحت کند.
به این ترتیب، ترکیبات سس بادام زمینی به مقدار کافی فرصت دارند که طعم خودشان را آزاد نمایند. انجام این کار به جا افتادن سس یاری می نماید. راستی در این مرحله، ضروری است فر را هم روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.
مرحله هفتم: قطعات مرغ را برای پخت آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه جوجه کباب با سس بادام زمینی، ظرف حاوی قطعات مرغ مزه دار شده را از یخچال بیرون بیاورید و آن ها را در سیخ های چوبی فرو کنید. انجام این کار به پخت یکنواخت و آسان تر مرغ یاری می نماید. حالا، میزانی کره را نیز در ظرف مناسبی بریزید و در مایکروفر یا روی حرارت کتری و سماور قرار دهید تا ذوب گردد.
برای خرید کره می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله هشتم: جوجه کباب را در سینی فر بچینید
تا الان مطمئنا فر شما کاملا گرم و آماده شده است. بنابراین، کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و روی کاغذ را با یاری فرچه آشپزی و چند قطره روغن کمی چرب کنید.
سپس، جوجه سیخ چوبی را در سینی روی کاغذ روغنی بچینید. حالا باز هم با یاری فرچه آشپزی، بخشی از کره ذوب شده را روی جوجه ها بمالید تا در طول پخت، بدون خشک شدن کاملا برشته شوند.
برای خرید روغن مایع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله نهم: جوجه ها را کباب کنید
پس از انجام مراحل بالا، وقت آن است که سینی حاوی جوجه سیخ چوبی را در طبقه میانی فر قرار دهید. درب فر را ببندید و حدود 15 دقیقه منتظر بمانید تا جوجه کباب شما برشته گردد. پس از کباب شدن یک طرف جوجه ها، درب فر را باز کنید و سیخ ها را برگردانید و روی آن ها را کره مال کنید تا سمت دیگر آن ها هم طلایی گردد.
مرحله آخر: جوجه کباب با سس بادام زمینی را سرو کنید
پس از آماده شدن جوجه کباب، سیخ ها را از فر خارج کنید و در ظرف سرو بچینید. سپس، سس بادام زمینی را نیز از یخچال بیرون بیاورید و در کنار جوجه کباب سرو کنید.
شما به دلخواه می توانید این غذای خوشمزه را همراه با نان، نوش جان کنید. برای تزیین جوجه کباب با سس بادام زمینی می توانید از انواع سبزیجات تازه یا کبابی و بعلاوه از قطعات بادام زمینی خرد شده بهره ببرید.
برنج و نان را می توانید به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنید.
نکات مهم در طرز تهیه جوجه کباب با سس بادام زمینی
- اگر فقط به سینه مرغ با استخوان دسترسی دارید، قبل از هر کاری برای تهیه جوجه کباب باید استخوان سینه مرغ را جدا نموده و آن را فیله کنید. سپس، سینه مرغ را به قطعاتی با مقدار های دلخواه برش بزنید.
- در صورت تمایل، می توانید جوجه کباب با سس بادام زمینی را با استفاده از ران مرغ تهیه کنید. در این صورت، پیشنهاد می کنیم ابتدا استخوان های ران را جدا کنید.
- در صورت تمایل، می توانید یک عدد پیاز بزرگ را رنده کنید و آب آن را بگیرید. سپس، تفاله پیاز را به ترکیبات لازم برای طعم دار کردن مرغ اضافه کنید. در این صورت، در هنگام کباب کردن مرغ باید ذرات پیاز را کاملا از روی جوجه ها کنار بزنید تا در طول پخت نسوزند.
- توجه داشته باشید، سس سویا معمولا به خودی خود شور است. بنابراین، احتیاجی نیست میزان زیادی نمک به سس یا به گوشت مرغ اضافه کنید. اگر حواس تان نباشد، غذای خوشمزه شما شور می گردد.
- در صورت تمایل، در دستور پخت جوجه کباب با سس بادام زمینی به جای شکر قهوه ای می توانید از میزان مشابهی عسل بهره ببرید.
- بسته به ذائقه، می توانید میزانی ادویه کاری یا پودر فلفل قرمز تند هم به مواد طعم دهنده مرغ اضافه کنید.
- در صورت تمایل، می توانید این جوجه کباب را روی زغال درست نموده و همراه با سس بادام زمینی سرو کنید.
- توجه داشته باشید، بعضی از افراد به بادام زمینی و فرآورده های آن حساسیت دارند. این نوع آلرژی با واکنش های بسیار خطرناکی همراه است. بنابراین، قبل از تهیه انواع غذا یا دسر با بادام زمینی حتما از سلامت افراد و حساسیت نداشتن آن ها به این ماده غذایی مطمئن شوید.
فوت و فن های خوشمزه شدن جوجه کباب با سس بادام زمینی
روش تهیه جوجه کباب در فر برقی چیست؟
طرز تهیه جوجه کباب در فر برقی به این صورت است که باید دمای فر برقی را 20 درجه کمتر از فر معمولی در نظر بگیرید و روی 160 درجه سانتی گراد تنظیم کنید.
چکار کنیم جوجه کباب خشک نگردد؟
برای جلوگیری از خشک شدن جوجه کباب، حتما گوشت مرغ را همراه با میزانی روغن یا روغن زیتون استراحت دهید. در هنگام کباب کردن هم با یاری فرچه آشپزی، سطح جوجه ها را چند بار چرب کنید.
چرا جوجه کباب سفت می گردد؟
1- زمان کافی برای مرینیت مواد اختصاص نداده اید.
2- مواد برای مدت زیادی در آبلیمو، نگه داشته شده اند.
3- حرارت فر، منقل یا تابه زیاد بوده است.
4- زمان پخت جوجه کباب بالا بوده است.
منبع: افق کوروش