بزرگ ترین جزایر دنیا کدامند؟

به گزارش مجله عکسفا، جزیره ها از نظر آب و هوایی اغلب مرطوب و بارانی و از نظر حیات گیاهی و حیوانی اغلب بسیار غنی هستند. این مکان ها معمولا طبیعتی منحصربه فرد دارند و از نظر گردشگری نیز مشهور و محبوب هستند.

بزرگ ترین جزایر دنیا کدامند؟

جزیره الزمیر

این جزیره بخشی از استان نوناووت کانادا است و در لیست بزرگ ترین های جهان رتبه دهم را دارد و بین جزایر کانادا سومین جزیره بزرگ است. مساحت آن 196235 کیلومتر مربع و طول آن 820 کیلومتر است. الزمیر پوشیده از کوه است و از این نظر یک جزیره کوهستانی محسوب می گردد که بلندترین قله آن با نام باربو، 2616 متر ارتفاع دارد. در رابطه با این جزیره نکات جالب و ویژه ای وجود دارد، مثل اینکه گفته می گردد سنگ های رسوبی شمال آن 100000 سال قدمت دارند و تنها گونه گیاهی این جا که چوب دارد بید قطبی است.

بریتانیای بزرگ

بریتانیای بزرگ یا همان بریتانیا، بزرگ ترین جزیره قاره اروپا بوده و در بخش شمالی اقیانوس اطلس واقع شده است. مساحت این جزیره 209331 کیلومتر مربع است و جمعیتی برابر با 60800000 دارد.

از نظر جمعیتی بریتانیا سومین جزیره بعد از جاوا و هونشو است و 1000 جزیره کوچک دارد که ایرلند هم یکی از آن ها است. اسکاتلند، ولز و انگلیس سه سرزمین بزرگ بریتانیا هستند که بخش اعظمی از این جزیره را تشکیل می دهند. لندن نیز بزرگ ترین شهر این جزیره است. دو دریای انگلیس و شمال این جزیره را از خاک اصلی اروپا جدا نموده اند و باعث شده اند که آب و هوای این جزیره بزرگ در تمام سال بسیار مطبوع باشد.

جزیره ویکتوریا

جزیره ویکتوریا در مجمع الجزایر قطبی کانادا واقع شده و با نوناووت و سرزمین های شمال غربی کانادا هم مرز است.

مساحت این جزیره 217291 کیلومتر مربع بوده و نامش را از نام ملکه ویکتوریا قرض گرفته است. مرتفع ترین نقطه جزیره در منطقه کوهستانی شالر واقع شده است و بزرگ ترین دریاچه آن با مساحت 562 کیلومتر مربع با نام فرگوسن شناخته می گردد.

جزیره هونشو

هونشو بزرگ ترین و پرجمعیت ترین جزیره ژاپن است. این جا از نظر جمعیتی نیز در رتبه دوم بین جزایر جهان می ایستد. مساحت هونشو 227962/59 کیلومتر مربع است و در سرشماری سال 2005 جمعیت آن 103 میلیون نفر اعلام شد.

جالب است بدانید که بسیاری از شهرهای این جزیره مثل کیوتو، کاماکوترا و نارا در قدیم مرکز ژاپن بوده اند. از نظر گردشگری هونشو منطقه ها بسیار جذابی دارد. این جزیره به وسیله تونل و پل به سه جزیره اصلی دیگر متصل می گردد و آب و هوای آن به واسطه جغرافیایی که دارد در تمام سال مرطوب است.

جزیره سوماترا

سوماترا بزرگ ترین جزیره ای است که به طور کامل در اندونزی قرار گرفته است. ستون فقرات این جزیره کوه های بوکیت باریسان هستند که تعدادی کوه آتشفشان فعال هم دارند. بخش شمال شرقی محیطی کاملا متفاوت و پست دارد که رودخانه و مرداب های زیادی را شامل می گردد و از نظر پوشش گیاهی نیز پوشیده از مانگرو است. به علت تفاوت جغرافیایی، آب و هوای این جزیره در حالت های مرطوب، خشک و گرم متغیر است.

جزیره بافین

بافین بزرگ ترین جزیره کانادا و بخشی از استان نوناووت است. نام بافین یه خاطر نام ویلیام بافین سیاح انگلیسی انتخاب شده است. البته این جزیره به طور کل در بین سیاحان و کاشفانی از ایسلند و گرین لند نیز مشهور است. بلندترین نقطه این جزیره کوه اودین نامیده می گردد.

جزیره ماداگاسکار

جزیره ماداگاسکار در واقع جمهوری ماداگاسکار بوده که کشوری در اقیانوس هند است. این کشور از خود جزیره ماداگاسکار و چندین جزیره کوچک دیگر تشکیل شده است. با مساحت 587041 کیلومتر مربع چهارمین جزیره بزرگ جهان است. مردم این جا به دو زبان فرانسوی و مالاگاسی صحبت می نمایند و جزیره را به حیات وحش بسیار غنی و منحصربه فردش می شناسند. به گونه ای که 90 درصد حیواناتی که در این جا زندگی می نمایند در هیچ کجای جهان دیده نمی شوند، هرچند متاسفانه به علت رشد جمعیت زیست بوم و حیات وحش این منطقه در معرض خطر قرار گرفته است. آب و هوای اینجا بین سرد و بارانی متغیر است.

بورنئو

بورنئو بین آب های جنوب شرقی آسیا و اندونزی واقع شده است. از نظر سیاسی این جا به دو قسمت اندونزیایی در جنوب و بورنئی و مالزیایی در قسمت شمال تقسیم می گردد. از نظر مساحت بورنئو 73330 کیلومتر مربع است و 73 درصد آن مرتبط به بخش اندونزیایی، 26 درصد آن به بخش مالزیایی و تنها 1 درصد آن مرتبط به بورنئی می گردد. این جزیره از نظر تنوع گیاهی و جانوری غنی است. اینجا 3000 نوع درخت، 15000 نوع گل، 221 نوع پستاندار، 420 نوع پرنده و 440 نوع آبزی یافت می گردد.

گینه نو

گینه نو در قدیم با نام ایریان شناخته می شد، جزیره ای با مساحت 785753 کیلومتر مربع که شامل اندونزی و پاپوآ گینه نو می گردد. شکل این جزیره شبیه به یک پرنده است، از این رو دو جناح آن را با نام های سر پرنده و دم پرنده هم می شناسند. جمعیت این جا سال 2014 یازده میلیون اعلام شده است.

گرین لند

گرین لند بین دو اقیانوس منجمد شمالی و اطلس واقع شده است و شامل دانمارک و بخشی از قاره آمریکای شمالی نیز می گردد. البته از نظر فرهنگی و سیاسی این جزیره متعلق به دانمارک و نروژ است. از مساحت 2166086 کیلومتر مربعی این جزیره، سه چهارم آن با یخ پوشیده شده است. جالب است بدانید که با این مساحت و جمعیت 56480 نفری، این منطقه در سال 2013 به عنوان کم جمعیت ترین کشور جهان معرفی شده است. آب و هوای این جا اغلب سرد بوده و دمای هوا بین 8- تا 7 درجه سانتیگراد متغیر است. بزرگ ترین پارک ملی جهان نیز متعلق به گرین لند بوده و این جا خانه بزرگ ترین آبدره یخی جهان با نام ایلولیسات نیز است. شغل اصلی مردم گرین لند ماهی گیری، آب بندی و صید نهنگ است.

منبع: کجارو / frecked.com
انتشار: 13 بهمن 1400 بروزرسانی: 13 بهمن 1400 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 1922

به "بزرگ ترین جزایر دنیا کدامند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بزرگ ترین جزایر دنیا کدامند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید