طرز تهیه تارت ژله ای خانگی ، انواع تارت میوه، فرانسوی و ساده

به گزارش مجله عکسفا، تارت ژله ای یکی از دسرهای پرطرفدار و چشم نواز است که با ظاهر رنگارنگ خود جایگاه ویژه ای در مهمانی ها، تولدها و پذیرایی های رسمی دارد. ترکیب لطافت کرم یا خامه، بافت ترد خمیر تارت و درخشش ژله در کنار میوه های تازه، آن را به انتخابی مجذوب کننده برای تمام سنین تبدیل نموده است. برخلاف تصور عمومی، تهیه این شیرینی ساده و زیبا در خانه کار دشواری نیست. در این بلاگ طرز تهیه تارت ژله ای را به صورت کامل و مرحله به مرحله همراه با تمام جزئیات شرح داده ایم تا بتوانید با اطمینان، این دسر خوشمزه را در خانه آماده کنید.

طرز تهیه تارت ژله ای خانگی ، انواع تارت میوه، فرانسوی و ساده

مواد لازم برای تهیه خمیر تارت ژله ای

  • آرد سفید 2 پیمانه
  • کره سرد 120 گرم
  • زرده تخم مرغ 1 عدد
  • شکر 3 قاشق غذاخوری
  • وانیل 0/5 قاشق چای خوری
  • آب سرد 2 تا 3 قاشق غذاخوری
  • نمک نوک قاشق چای خوری

مواد لازم برای فیلینگ

  • شیر 2 پیمانه
  • شکر 4 قاشق غذاخوری
  • نشاسته ذرت 2 قاشق غذاخوری
  • زرده تخم مرغ 2 عدد
  • وانیل 0/5 قاشق چای خوری
  • کره 30 گرم

مواد لازم برای تزئین و ژله

  • میوه های تازه (توت فرنگی، کیوی، موز، بلوبری) به اندازه لازم
  • ژله آماده (ترجیحا ژله بی رنگ یا ژله آلوئه ورا) 1 بسته
  • آب جوش 1 پیمانه
  • آب سرد 0/5 پیمانه

مراحل طرز تهیه تارت ژله ای

مرحله اول: مخلوط مواد اولیه خمیر تارت

در اولین مرحله از طرز تهیه تارت ژله ای، در یک ظرف مناسب، آرد، نمک و شکر را با هم ترکیب کنید. سپس کره سرد را به صورت مکعبی خرد نموده و به مخلوط آرد اضافه کنید. با نوک انگشتان یا غذاساز، کره را با آرد مخلوط کنید تا بافتی شبیه شن مرطوب ایجاد گردد.

در ادامه، زرده تخم مرغ و وانیل را افزوده و کم کم آب سرد را اضافه کنید تا خمیر شکل بگیرد. خمیر را زیاد ورز ندهید، فقط تا حدی که یکدست گردد. خمیر آماده را در کیسه فریزر قرار داده و حداقل 30 دقیقه در یخچال استراحت دهید. از دیگر تارت های میوه ای مجذوب کننده می توان به طرز تهیه تارت آلبالو اشاره نمود.

مرحله دوم: پخت خمیر تارت

فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. خمیر را روی سطح آردپاشی شده باز نموده و در قالب تارت قرار دهید. با چنگال چند سوراخ کوچک روی سطح خمیر ایجاد کنید تا هنگام پخت پف نکند. روی خمیر کاغذ روغنی بگذارید و اندازهی لوبیا یا برنج خام بریزید تا وزن ایجاد گردد.

قالب را به مدت 15 دقیقه در فر قرار دهید. سپس کاغذ و لوبیا را برداشته و 10 دقیقه دیگر بپزید تا طلایی گردد. پس از پخت، اجازه دهید خمیر کاملا خنک گردد. طرز تهیه تارت تمشک از دیگر تارت های خوشمزه میوه ای است.

مرحله سوم: تهیه کرم فیلینگ

در قابلمه ای کوچک، شیر، نشاسته و شکر را با هم مخلوط نموده و روی حرارت ملایم قرار دهید. زرده های تخم مرغ را در ظرفی جدا هم زده و به تدریج به مخلوط شیر اضافه کنید. مخلوط را سریع هم بزنید تا تخم مرغ نبندد. هم زدن را تا غلیظ شدن کرم ادامه دهید. در خاتمه، وانیل و کره را اضافه نموده و هم بزنید تا کرم صاف و یکدست گردد. پس از خنک شدن کرم، آن را درون خمیر تارت بریزید. تارت شیر را حتما برای خود و عزیزان تان درست کنید.

مرحله چهارم: چیدن میوه ها

میوه های شسته شده و خشک را به دلخواه برش داده و روی کرم فیلینگ بچینید. برای زیبایی بیشتر، بهتر است میوه ها را از مرکز به اطراف به صورت مارپیچ یا طرح دار بچینید. در این مرحله خلاقیت خود را به کار بگیرید.

مرحله پنجم: آماده سازی ژله

پودر ژله را با یک پیمانه آب جوش حل نموده و خوب هم بزنید. سپس نصف پیمانه آب سرد به آن اضافه کنید. اجازه دهید ژله تا حدی خنک و کمی غلیظ گردد (حدود 10 دقیقه در دمای محیط یا یخچال). ژله نیم بند را با قاشق یا قلمو به آرامی روی میوه ها بریزید تا براق و شفاف شوند. طرز تهیه تارت میوه ای را بخوانید تا با بیشتر با این دسر خوشمزه آشنا شوید.

مرحله ششم: سرد شدن و سرو

در آخرین مرحله از طرز تهیه تارت ژله ای، تارت آماده را به مدت سه تا چهار ساعت در یخچال قرار دهید تا ژله کاملا ببندد. سپس از قالب خارج نموده و در ظرف سرو قرار دهید. تارت ژله ای آماده است برای پذیرایی. از تارت های میوه ای تابستانی می توان به طرز تهیه تارت هلو اشاره نمود.

نکات کلیدی در تهیه تارت ژله ای

استفاده از مواد تازه، رعایت مراحل تهیه خمیر و کرم، و چیدمان دقیق میوه ها، تارتی زیبا و خوش طعم را نتیجه می دهد. با رعایت نکات زیر می توانید تارت هایی حرفه ای تهیه نموده و میز پذیرایی خود را با انواع تارت رنگین کنید.

طرز تهیه شیرینی تارت کره ای

برای تهیه یک خمیر تارت کره ای با کیفیت، استفاده از کره سرد و آرد الک شده بسیار مهم است. کره باید هنگام ترکیب با آرد همچنان خنک بماند تا پس از پخت، خمیر بافتی پوک و لطیف داشته باشد. بعلاوه افزودن اندازه کمی نمک به خمیر باعث تقویت طعم شیرینی می گردد. این نوع خمیر برای تهیه تارت ژله ای، تارت میوه یا حتی پای های شیرین گزینه ای عالی است.

طرز تهیه تارت میوه با کرم

در این مدل، کرم داخل تارت نقش اصلی را در طعم ایفا می نماید. استفاده از کرم پاتیسیر (کرم قنادی فرانسوی) یا کرم نشاسته ای ساده با وانیل، باعث می گردد تارت طعمی شیرین، لطیف و متعادل داشته باشد. ترکیب کرم با میوه هایی مانند توت فرنگی، موز و کیوی، طعمی لذیذ و بافتی دلپذیر ایجاد می نماید. می توانید برای تنوع از طعم دهنده هایی مانند هل یا خلال پوست پرتقال هم بهره ببرید.

طرز تهیه تارت میوه با بیسکویت

در صورت تمایل می توانید به جای خمیر تارت سنتی، از بیسکویت پودر شده و کره ذوب شده برای تهیه پایه تارت بهره ببرید. بیسکویت هایی مثل دایجستیو یا پتی بور مناسب هستند. این روش بدون احتیاج به پخت است و مناسب کسانی است که فر در اختیار ندارند. این مدل در تهیه تارت یخچالی بسیار پرکاربرد است.

طرز تهیه تارت میوه فرانسوی

تارت فرانسوی معمولاً با کرم پاتیسیر و میوه های تازه تهیه می گردد و خمیر آن بسیار کره ای و سبک است. در این مدل، آرایش میوه ها و لعاب ژله ای روی آن اهمیت زیادی دارد. بعلاوه استفاده از بادام پودر شده در خمیر باعث ایجاد طعمی خاص و اصیل می گردد. این دسر فرانسوی مناسب مراسم رسمی و مهمانی های سطح بالا است.

طرز تهیه خمیر تارت

برای داشتن خمیر باکیفیت، مهم ترین اصل استفاده از مواد سرد است. خمیر را زیاد ورز ندهید چون بافت آن سفت خواهد شد. استراحت خمیر در یخچال باعث می گردد گلوتن شکل بگیرد و خمیر ترک نخورد. اگر خمیر موقع باز کردن ترک خورد، با فشار آرام انگشتان آن را اصلاح کنید. طرز تهیه خمیر تارت را با جزییات می توانید در خبرنگاران مطالعه کنید.

طرز تهیه تارت ساده

اگر در پی نسخه ای ساده و سریع از تارت هستید، می توانید فقط از خمیر و میوه بهره ببرید و کرم را حذف کنید. بعلاوه می توانید با استفاده از خمیر آماده، کار را آسان تر کنید. در این مدل فقط کافی است خمیر را در قالب پخته، میوه ها را روی آن بچینید و کمی ژله بی رنگ روی آن بدهید.

طرز تهیه تارت توت فرنگی فرانسوی

در این مدل فقط از توت فرنگی تازه استفاده می گردد و کرم پاتیسیر هم اغلب با طعم وانیل یا بادام تهیه می گردد. توت فرنگی ها معمولا به صورت ورقه ای نازک و مرتب روی کرم چیده شده و در خاتمه با ژله شفاف پوشانده می شوند. این تارت میوه ای با عطر و طعم توت فرنگی، مورد علاقه بچه ها و بزرگسالان است.

طرز تهیه تارت کوچک

برای تهیه تارت ژله ای می توانید آن را به شکل مینی هم تهیه کنید. برای تهیه تارت مینی یا کوچک، از قالب های سایز کوچک بهره ببرید. مراحل دقیقا همچون تارت بزرگ است، فقط زمان پخت کمی کاهش می یابد. تارت های کوچک برای مهمانی ها و پذیرایی های رسمی انتخاب مناسبی هستند و سرو آن ها راحت تر است.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 29 مرداد 1404 بروزرسانی: 29 مرداد 1404 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 2422

به "طرز تهیه تارت ژله ای خانگی ، انواع تارت میوه، فرانسوی و ساده" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه تارت ژله ای خانگی ، انواع تارت میوه، فرانسوی و ساده"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید