طرز تهیه ترشی آلو به 7 روش مختلف و آسان
به گزارش مجله عکسفا، اگر در پی طرز تهیه ترشی آلو هستید، باید بدانید که انتخاب های زیادی دارید. برای مثال می توانید از آلو سبز، آلو قطره طلا، آلوی جنگلی و… بهره ببرید. میزان سرکه و نمک را با توجه به ذائقه خود تنظیم کنید و از طعم دهنده هایی مثل فلفل سیاه و سیر غافل نشوید. شکل کلی کار به صورت پر کردن ظرف ترشی با آلو و طعم دهنده های دلخواه است و در نهایت باید سرکه اضافه گردد. چیزی که تفاوت ایجاد می نماید ترکیب سبزیجات معطر، ادویه ها و نوع آلو است. به هر حال، ترشی آلو یک ترشی فرق دارد که سلیقه شما را به عنوان یک کدبانوی ایرانی به نمایش می گذارد. در ادامه، جدول مشخصات غذایی را با هم می بینیم:

ترشی آلو | |
تعداد نفرات | یک شیشه بزرگ |
زمان آماده سازی | بدون در نظر گرفتن زمان خشک شدن آلوها، کمتر از 30 دقیقه |
مقدار سختی | کم |
طرز تهیه ترشی آلو قرمز
به طور معمول آلو قرمزها طعم نسبتاً شیرینی دارند و این شیرینی در کنار طعم ترش پوست آن ها، تعادل دلچسبی ایجاد می نماید. برای تهیه این ترشی خوش رنگ از آلوهای نوبرانه با پوست سفت و براق بهره ببرید. در ادامه، مواد لازم و مراحل تهیه این ترشی دلچسب را با هم می بینیم:
مواد لازم برای تهیه ترشی آلو قرمز
مواد اولیه زیر را آماده کنید و البته این را هم اضافه کنیم که شکر، قابل حذف است.
مواد لازم | مقدار مورد احتیاج |
آلو قرمز | 1.5 کیلوگرم |
سرکه | 450 گرم |
شکر | 650 گرم |
زنجبیل برش خورده | 5 سانتی متر |
میخک | 6 عدد |
چوب دارچین | 1 عدد |
پودر پاپریکا یا پودر فلفل دلمه خشک | 1 قاشق چایخوری |
مراحل تهیه ترشی آلو قرمز
در طرز تهیه ترشی با آلوی قرمز، مراحل زیر دنبال می شوند:
- مرحله اول: ابتدا آلوها را بشویید و روی یک پارچه تمیز پهن کنید تا آب آن ها کاملاً خشک گردد. سپس هسته آلوها را جدا نموده و آن ها را به مقدار های دلخواه برش بزنید.
- مرحله دوم: تمام مواد گفته شده به غیر از آلوها را داخل قابلمه ای کوچک بریزید و روی حرارت میانه قرار دهید.
- مرحله سوم: بعد از به جوش آمدن مواد ترشی، آلوها را هم اضافه کنید. صبر کنید تا آلوها چند دقیقه ای همراه با سرکه بجوشند و نرم شوند.
نکته: دقت کنید که آلوها نباید بیش از مقدار نرم و له شوند. می توانید برای امتحان مقدار پخت آلوها از یک خلال دندان بهره ببرید.
- مرحله چهارم: حالا آلوهای نرم شده را از مایه ترشی خارج نموده و در شیشه های استریل شده بریزید.
- مرحله پنجم: اجازه دهید مایه ترشی برای 5 دقیقه دیگر روی حرارت ملایم بماند تا غلیظ گردد. غلظت این مایه باید به مقدار مربا باشد.
- مرحله ششم: پس از آماده شدن مایه ترشی، آن را به آرامی روی آلوها بریزید و درب ظرف را محکم ببندید. ترشی را در جایی خشک و خنک و دور از نور آفتاب قرار دهید. حدود 1 ماه دیگر، ترشی آماده خوردن است.
طرز تهیه ترشی آلو قرمز بدون شکر
ترشی آلو قرمز با روش قبل، طعمی ملس و مایل به شیرین پیدا خواهد نمود، اما اگر این مزه را برای ترشی نمی پسندید، از روش زیر بهره ببرید.
- مرحله اول: آلو قرمزها را بشویید و داخل سبد قرار دهید تا آب آن ها کاملاً خارج گردد.
- مرحله دوم: در این فاصله، 1 لیتر آب را با 1.5 قاشق سوپخوری نمک داخل قابلمه ای مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا چند جوش بخورد.
- مرحله سوم: در ادامه، 1 لیوان سرکه را به آب نمک در حال جوش بیفزایید و کمی بعد، شعله را خاموش کنید.
- مرحله چهارم: اجازه دهید ترکیب آب و نمک و سرکه کاملاً سرد گردد. سپس، آلو قرمزها را داخل ظرفی شیشه ای ریخته و محلول آب و سرکه خنک شده را به آن بیفزایید.
نکته: بنا به ذائقه خود می توانید از مقداری سبزیجات معطر خشک مثل نعنا و ترخون هم بهره ببرید.
- مرحله پنجم: در نهایت درب ظرف را محکم ببندید و آن را به مدت 20 روز در مکانی خنک قرار دهید تا ترشی برسد.
نکته: موقع باز کردن درب ترشی، مقداری از آن را بچشید و اگر کم نمک بود، مقدار بیشتری نمک اضافه کنید.
طرز تهیه ترشی آلو قطره طلا
آلو قطره طلا شیرین ترین نوع آلو است و ظاهر مجذوب نماینده و زیبای آن در قالب یک ترش خانگی بسیار اشتهابرانگیز خواهد بود. برای تهیه این ترشی خوش طعم علاوه بر آلو به مقداری سرکه سیب، نمک، شکر، سیر و سبزیجاتی مثل ترخون، نعنا و مرزه احتیاج دارید. البته 1 قاشق مرباخوری زردچوبه و 1 قاشق غذاخوری ادویه ترشی هم فراموش نگردد. برای تهیه این ترشی خوش طعم مراحل زیر را انجام دهید:
- مرحله اول: آلوها را بشویید و صبر کنید تا آب آن ها کاملاً خارج گردد.
- مرحله دوم: شیشه ای تمیز و استریل را آماده نموده و آلوها را به صورت لایه لایه همراه با سیر، سبزیجات و بقیه مواد گفته شده داخل شیشه بریزید.
- مرحله سوم: در نهایت شیشه را به طور کامل با سرکه سیب پر کنید و درب آن را محکم ببندید.
نکته: استفاده از شکر در تهیه ترشی آلو، تیزی سرکه سیب را تعدیل می نماید.
- مرحله چهارم: ظرف ترشی را به مدت 1 هفته در مکانی مثل کابینت آشپزخانه قرار دهید و پس از آن ترشی را به یخچال منتقل کنید.
اگر از آلوی قطره طلا کاملاً رسیده استفاده نموده باشید، ترشی شما خیلی زود خواهد رسید.
طرز تهیه ترشی آلو جنگلی
استفاده از آلوی وحشی در تهیه ترشی هم طعم فوق العاده ای به آن می دهد. مراحل کار بسیار ساده است و کافی است تا طبق دستور زیر پیش بروید:
- مرحله اول: آلوها را بشویید و روی پارچه ای پهن کنید تا کاملاً خشک شوند.
- مرحله دوم: شیشه ای استریل و تمیز را آماده نموده و آلوها را به صورت لایه لایه همراه با سیر و فلفل سبز داخل شیشه بریزید.
نکته: به طور معمول برای 1 کیلو آلو جنگلی، 2 حبه سیر و 2 عدد فلفل سبز کافی است.
- مرحله سوم: حالا 1 قاشق غذاخوری نمک را با 1 لیتر سرکه در پارچ مخلوط نموده و روی آلوها بریزید تا سطح آلوها را کاملاً بپوشاند.
- مرحله چهارم: درب ظرف ترشی را محکم ببندید و آن را در دمای آشپزخانه قرار دهید. چند هفته بعد ترشی می رسد، اما به یاد داشته باشید که با باز کردن درب آن، ترشی باید به یخچال منتقل گردد.
طرز تهیه ترشی آلو سبز
اگر خواستار طعم متفاوت تر و خاص تری از ترشی آلو هستید، آلو سبز را امتحان کنید. دقت کنید که بر اساس حجم آلو سبز می توانید مقدار بقیه مواد را هم تعیین کنید. مثلاً برای 1 کیلو آلو سبز، 150 گرم سرکه و 500 گرم لیموترش مناسب است. با این حال می توانید بنا بر ذائقه خود، مقدار لیموترش و سرکه را کمتر یا بیشتر کنید. مراحل درست کردن این مدل ترشی الو به ترتیب زیر است:
- مرحله اول: آلوها را به همراه مقداری لیموترش و کرفس بشویید و خوب خشک کنید. مقدار کمی ساقه کرفس کافی است. در ادامه، آب لیموترش ها را بگیرید و آن را برای ترشی کنار بگذارید.
- مرحله دوم: سرکه و نمک را با هم ترکیب نموده و مقداری آب جوشیده سرد شده به آن ها اضافه کنید. سپس آب لیموترش را داخل این ترکیب بریزید.
نکته: کمی از مخلوط سرکه بچشید و نمک آن را تنظیم کنید تا مقدار آن کم نباشد.
- مرحله سوم: 10 حبه سیر را پوست بگیرید و ساقه های کرفس را هم به تکه های کوچک تر برش بزنید.
- مرحله چهارم: آلو سبزها را همراه با سیرها و ساقه های کرفس به صورت لایه لایه داخل ظرفی شیشه ای بریزید.
- مرحله پنجم: حالا محلول سرکه را روی آلوها بریزید و مقداری فلفل سیاه و تخم گشنیز هم به مواد ترشی بیفزایید.
- مرحله ششم: در نهایت، درب ظرف ترشی را محکم ببندید و آن را به مدت 15 تا 20 روز در محیط آشپزخانه قرار دهید تا کاملاً برسد.
طرز تهیه ترشی آلو خشک
ترشی آلو خشک طعمی نوستالژیک شبیه لواشک های دوران کودکی دارد. این ترشی طی چند روز آماده می گردد و طعمی بی نظیر خواهد داشت. برای تهیه آن مطابق مراحل زیر پیش بروید:
- مرحله اول: آلو خشک ها را با مقداری رب انار ترکیب کنید.
- مرحله دوم: سپس این ترکیب را همراه با نمک، گلپر و سرکه داخل ظرفی شیشه ای بریزید.
- مرحله سوم: ترشی را دور از گرما و نور خورشید قرار دهید تا پس از چند روز آماده مصرف گردد.
طرز تهیه ترشی آلو لیته
اگر بافت ترشی های لیته را بیشتر می پسندید، مطابق این دستور عمل کنید:
- مرحله اول: ابتدا آلوهای تازه را با مقدار مناسبی سرکه و انواع طعم دهنده های دلخواه بجوشانید تا کاملاً نرم شوند.
- مرحله دوم: در ادامه کار، مخلوط ترشی را داخل میکسر بریزید تا به صورت مخلوطی یکدست درآید.
از این لیته می توانید به عنوان یک چاشنی متفاوت برای انواع غذاها بهره ببرید یا اینکه آن را در ظروف کوچک ترشی بریزید و کنار غذا بگذارید.
فوت و فن های تهیه ترشی آلو + نکات آن
جالب است بدانید که اضافه کردن مقداری پیاز قرمز به مواد ترشی آلو، طعم بهتری به این ترشی می دهد. به علاوه استفاده از انواع سبزیجات معطر در دستورالعمل این ترشی هم مانعی ندارد. البته ترکیب این سبزیجات، بیشتر به ذائقه شما بستگی دارد. در ادامه، نکات بیشتری در خصوص نگهداری از ترشی آلو را با هم می خوانیم:
اصول نگهداری از ترشی آلو چیست؟
در نگهداری انواع ترشی از ظروف شیشه ای با درب محکم بهره ببرید. ترشی آلو به خوبی در محیط آشپزخانه می رسد، اما معمولاً یک بازه زمانی 1 ماهه احتیاج است تا به یک طعم دلچسب و دلخواه برسید. اگر دوست دارید ترشی را زودتر مصرف کنید، کمی آن را با آب و سرکه بجوشانید تا نرم گردد.
مهم ترین نکته برای جلوگیری از کپک زدن ترشی آلو چیست؟
مثل تمام ترشی ها، باید از نفوذ هوا به داخل ظرف ترشی جلوگیری نموده و از محکم بودن درب ظرف اطمینان حاصل کنید. به علاوه، آلوها را کاملا خشک کنید، زیرا باقی ماندن رطوبت باعث کپک زدن ترشی آلو می گردد.
مناسب ترین جایگزین ها در طرز تهیه ترشی الو
شما می توانید در تمام دستورهای تهیه ترشی آلو به جای سرکه انگور از سرکه سیب بهره ببرید. بعلاوه استفاده از عسل به جای شکر در طرز تهیه ترشی آلو قرمز هم مانعی ندارد و اتفاقاً خواص این ترشی مفید را بیشتر می نماید.
خواص آلو و ترشی آن
انواع آلو به درمان یبوست یاری می نمایند و مواد موجود در ترشی آلو می توانند مقدار چربی خون را کاهش دهند. به علاوه، مصرف آلو سیستم ایمنی بدن را تقویت می نماید. بعلاوه این میوه سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها است و اگر در زمان درست کردن ترشی الو از حرارت استفاده نگردد، بسیاری از خواص مفید آلو هم محفوظ می مانند.
ترشی آلو، ترشی خاص و متفاوت…
نحوه درست کردن ترشی آلو را شرح داده و نکات تهیه آن را برایتان گفتیم. پیشنهاد می کنیم این ترشی را تهیه نموده و طعم خوب آن را امتحان کنید. البته، اگر می خواهید این ترشی را تهیه کنید اما آلو در دسترس ندارید، از قسمت خرید آنلاین میوه خبرنگاران یاری بگیرید. با خبرنگاران ، تازه ترین آلوها در مدت زمان کوتاهی به درب منزل ارسال شده و می توانید در کمترین زمان ممکن ترشی را آماده کنید.
سوالات متداول
در طرز تهیه ترشی الو از چه سبزیجاتی می توان استفاده کرد؟
معمولاً سبزیجات معطری مثل ترخون، نعنا، مرزه و کرفس در اولویت هستند.
ترشی آلو به چه نوع آلویی درست می گردد؟
در تهیه ترشی آلو می توان از انواع آلو مثل الو قطره طلا، آلو سبز، آلو قرمز، آلوی جنگلی و آلوی خشک استفاده کرد.
ادویه های ترشی آلو چیست؟
فلفل سیاه، گلپر، آویشن، میخک، دارچین، زنجبیل و پودر پاپریکا از ادویه هایی هستند که می توان در تهیه ترشی آلو از آن ها استفاده کرد.
منبع: اسنپ فود