طرز تهیه رولت مرغ مغزدار مجلسی و خوشمزه با و بدون فر
به گزارش مجله عکسفا، در پی یک غذای مجلسی و خوشمزه برای مهمانی هایتان هستید؟ رولت مرغ مغزدار، با ظاهری زیبا و طعمی بی نظیر می تواند انتخابی عالی باشد. این غذا نه تنها برای مهمانی ها بلکه برای یک شام خانوادگی هم گزینه مناسبی است. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه رولت مرغ سوخاری را مرور نموده بودیم اما در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه رولت مرغ مغزدار خوشمزه و ترفندهای حرفه ای آن آشنا شوید.
مواد لازم برای تهیه رولت مرغ مغزدار
- گوشت چرخ نموده مرغ 1 کیلوگرم
- پیاز 1 عدد
- تخم مرغ 4-5 عدد
- جعفری خرد شده 5-6 قاشق غذاخوری
- خرده نان 3 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل و ادویه مناسب مرغ به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگی 3-4 قاشق غذاخوری
- آب لیمو 1 قاشق غذاخوری
- هویج آب پز 1 عدد
- زرشک به مقدار لازم
- پیاز سرخ شده به مقدار لازم
طرز تهیه رولت مرغ مغزدار
1. آماده کردن مخلوط مرغ
اولین مرحله از طرز تهیه رولت مرغ مغزدار این است که پیاز را رنده کنید، بعد پیاز را به مرغ چرخ نموده اضافه کنید و هم بزنید. کمی که هم زدید، نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه مناسب را اضافه کنید و باز هم مواد را خوب مخلوط کنید. در نهایت مقداری خرده نان را به همراه یک عدد تخم مرغ به مواد اضافه کنید و باز همه مواد را خوب مخلوط کنید.
2.آماده کردن رول مرغ
اکنون و در این مرحله روی یک سینی، یک کاغذ روغنی بگذارید و بعد مخلوط مرغ را رویش بریزید و کاملا پخش و در نهایت صاف کنید. بعد به ترتیب روی این لایه صاف رولت مرغ مقداری کنجد بریزید سپس سبزی خرد شده را اضافه کنید و بعد هویج را قرا دهید. سپس تخم مرغ آبپز را قرار دهید بعد زرشک، گردو، پیاز نگینی سرخ شده را رد یک سمت این رولت بریزید و بعد لایه مرغ را رولت کنید.
3. سرخ کردن رولت مرغ
در این مرحله که رولت آماده است آن را از کاغذ روغنی خارج کنید بعد در یک ماهیتابه مناسب مقداری روغن بریزید. وقتی روغن داغ شد رولت را داخل ماهیتابه بگذارید تا سرخ گردد. وقتی یک سمت آن سرخ شد آن را بگردانید و باقی اطرافش را هم خوب سرخ کنید.
4. آماده کردن سس رولت
هم زمان که رولت در ماهیتابه سرخ می گردد. سس رولت را آماده کنید. برای این کار در یک ماهیتابه دیگر، مقداری روغن بریزید کمی که داغ شد رب را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا خامی مرغ با حرارت از بین برود بعد مقداری آب و زعفران دم نموده اضافه کنید و بگذارید سس کمی غلیظ گردد.
5. پخت رولت مرغ در سس
در این مرحله که سس آماده شده و رولت را خوب سرخ نموده اید، رولت مرغ را به آرامی داخل سس بگذارید، کمی آبلیمو بریزید و اجازه دهید خوب بپزد. وقتی که سس غلیظ شد. رولت مرغ مغزدار شما آماده است. آن را در ظرف مناسب بریزید و سرو کنید. نوش جان!
نکات تکمیلی برای تهیه رولت مرغ
تهیه رولت مرغ مغزدار، یک هنر آشپزی است که با رعایت چند نکته ساده می توانید به نتیجه ای عالی برسید. در ادامه به آنالیز نکات مهم و فوت و فن های این غذا می پردازیم:
مواد مناسب برای مغز رولت
مغز رولت مرغ مغزدار می تواند شامل ترکیبات متنوعی باشد. بعضی از محبوب ترین گزینه ها عبارتند از انواع سبزیجات مثل اسفناج، پیازچه و جعفری است. البته اضافه کردن انواع آجیل و خشکبار مثل گردو، بادام، پسته، کشمش و زرشک هم به تنوع مزه این رولت یاری می نماید.
استفاده از انواع پنیر هم یکی از گزینه های مناسب برای تهیه رولت مرغ مغزدار است. برترین پنیرها برای تهیه رولت مرغ شامل پنیر موزارلا، چدار و حتی پنیر فتا است.
البته به کار بردن انواع گوشت یا حتی کالباس و سوسیس هم می تواند این غذا را متنوع کند. یادتان باشد برای ایجاد طعم های متنوع تر می توانید ترکیبی از مواد بالا را به کار ببرید.
برترین زمان پخت رولت مرغ در سس گوجه
زمان پخت رولت مرغ در سس گوجه به مقدار آن بستگی دارد. به طور معمول، برای یک رولت مرغ میانه، یک ساعت پخت با حرارت میانه کافی است. اما بهتر است با فرو کردن یک چنگال در رولت، از پخت کامل آن اطمینان حاصل کنید.
روش ها و نکات مهم برای وا نرفتن رولت در حین پخت
ممکن است وقتی رولت مرغ تهیه می کنید، در حین پخت وا برود. اما اگر حرارت مناسب و ملایم را برای پخت رولت استفاه کنید قطعا رولت شما وا نمی رود. در ضمن یادتان باشد باید حتما قبل از پختن رولت در سس آن را در تابه داغ کاملا سرخ کنید تا سطح آن بسته گردد و در هنگام پخت آب از دست ندهد.
منبع: کتاب کاله