طرز تهیه سوپ جو با زرشک؛ غذای دلچسب روز های سرد

به گزارش مجله عکسفا، خبرنگارانـ سوپ یکی از محبوب ترین پیش غذا های دنیاست که در بسیاری از رستوران ها به صورت پیش غذا و غذای اصلی در انواع و طعم های گوناگون سرو می گردد. سوپ بعلاوه به علت داشتن سبزیجات، مرغ، حبوبات و مواد لبنی مثل شیر و خامه ارزش غذایی بالایی دارد و می تواند جایگزین مناسبی برای غذای اصلی به خصوص وعده شام باشد. با فرا رسیدن فصل پاییز و سرد شدن تدریجی هوا می توانید تهیه سوپ را که غذایی گرم و دلچسب برای این فصل است، در برنامه غذایی خانواده قرار بدهید.

طرز تهیه سوپ جو با زرشک؛ غذای دلچسب روز های سرد

به گزارش خبرنگاران، سوپ جو یکی از انواع سوپ های مجلسی و پر هوادار است که در بیشتر رستوران ها به عنوان پیش غذا سرو می گردد. این سوپ به علت داشتن مواد مغذی برای بدن بسیار مفید است. پخت این سوپ بسیار آسان است و حتی کسانی هم که سر رشته ای در آشپزی ندارند، به راحتی می توانند آن را در منزل تهیه نمایند. در این مطلب طرز تهیه سوپ جو با زرشک خوشمزه و لعاب دار همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این سوپ تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.

مواد لازم برای تهیه سوپ جو با زرشک

جو پرک: نصف لیوان

گوجه فرنگی: 4 عدد

پیاز: 2 عدد

هویج: 1 عدد

سیب زمینی میانه: 1 عدد

سینه مرغ: نصف یک عدد

زرشک: نصف لیوان

جعفری خرد شده: نصف لیوان

نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم

آب لیموترش: به میزان لازم

نکات مربوط به مواد اولیه

1 ـ نکات مربوط به زرشک

همواره سعی کنید از زرشک تازه بهره ببرید. زرشک نباید زیاد حرارت ببیند؛ چون رنگ آن عوض می گردد. اصلأ لازم نیست زرشک به میزان ای روی حرارت بماند تا پف کند. اگر بیش از حد روی حرارت بماند، رنگ پس می دهد و تیره می گردد. استفاده از شکر ترشی زیاد زرشک را می گیرد و در عین حال به براق تر شدن آن هم یاری می نماید؛ بنابراین درصورت تمایل می توانید هنگام تفت دادن زرشک کمی شکر به آن اضافه کنید.

نکته مهم دیگر در خصوص زرشک نحوه شستن آن است. زرشک با یک بار زیر آب گرفتن تمیز نمی گردد. برای شستن زرشک ابتدا زرشک ها را پاک کنید و در یک صافی یا الک بریزید. الک را روی یک قابلمه یا کاسه قرار دهید و زیر شیر آب بگیرید. بعد از چند دقیقه اگر الک را بلند کنید، می بینید که داخل کاسه پر از شن ریزه شده است. این کار را باید تا جایی ادامه دهید که آب به جای مانده داخل کاسه کاملاً تمیز باشد.

2 ـ نکات مربوط به پیاز

اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند

3 ـ نکات مربوط به مرغ

یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر معین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.

طرز تهیه سوپ جو با زرشک

1 ـ برای آغاز کار ابتدا پیاز و سیب زمینی را پوست کنید و بعد به صورت درشت خرد کنید؛ سپس هویج را پوست و حلقه حلقه کنید. گوجه ها را از وسط نصف کنید و همراه با پیاز، سیب زمینی، هویج، سینه مرغ، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه داخل یک قابلمه مناسب بریزید. حالا آب را به قابلمه اضافه کنید تا جایی که روی مرغ و سبزیجات را بپوشاند. قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق گاز بگذارید و حدود یک ساعت و نیم زمان بدهید تا سبزیجات و مرغ با شعله کم بپزد و آب داخل قابلمه به غلظت برسد.

2 ـ در مرحله بعد سینه مرغ پخته را از قابلمه خارج و ریش ریش کنید؛ سپس سبزیجات پخته را بیرون بیاورید و با دستگاه غذاساز یا گوشتکوب برقی پوره کنید و دوباره همراه با مرغ داخل قابلمه بریزید.

3 ـ حالا جو پرک خیس داده شده را اضافه کنید و پانزده دقیقه زمان بدهید تا جو بپزد؛ سپس زرشک و جعفری خرد شده را به قابلمه سوپ اضافه کنید و ده دقیقه دیگر زمان بدهید تا سوپ بجوشد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. سوپ جو با زرشک خوشمزه شما در این مرحله آماده سرو است که می توانید آن را همراه با آب لیموترش تازه میل کنید، نوش جان.

نکته مهم

دستور تهیه این سوپ و زمان بندی پخت آن با جو پرک در نظر گرفته شده است. اگر شما می خواهید برای تهیه این سوپ از خود جو بهره ببرید، بهتر است جو را به صورت جداگانه بپزید و بعد به مواد سوپ اضافه کنید.

منبع: فرارو
انتشار: 12 دی 1401 بروزرسانی: 12 دی 1401 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 2162

به "طرز تهیه سوپ جو با زرشک؛ غذای دلچسب روز های سرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه سوپ جو با زرشک؛ غذای دلچسب روز های سرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید