طرز پخت شلغم بخارپز خوش طعم و مقوی در خانه

به گزارش مجله عکسفا، شلغم یکی از سبزیجات زمستانی پرخاصیت است که در فصل سرما می تواند به تقویت سیستم ایمنی و درمان سرماخوردگی یاری کند. بخارپز کردن شلغم برترین روش برای حفظ طعم، رنگ و مواد مغذی آن است. در این روش نه تنها شلغم نرم و شیرین می گردد، بلکه بوی نامطبوعش هم کاهش پیدا می نماید.

طرز پخت شلغم بخارپز خوش طعم و مقوی در خانه

مواد لازم برای پخت شلغم بخارپز

  • شلغم به مقدار لازم

طرز پخت شلغم بخارپز

مرحله اول: شستن و آماده سازی شلغم ها

ابتدا شلغم ها را با دقت بشویید تا هیچ اثری از خاک باقی نماند. استفاده از برس سبزیجات یا اسفنج نرم می تواند به تمیز شدن کامل پوست آن یاری کند. دم شلغم را کمی کوتاه کنید تا هنگام بخارپز شدن ظاهری مرتب داشته باشد. شلغم های میانه را انتخاب کنید، زیرا سریع تر و یکنواخت تر می پزند.

مرحله دوم: آماده کردن قابلمه و صافی

یک قابلمه با مقدار میانه انتخاب کنید و تا حدود نصف ارتفاع آن را آب بریزید. سپس یک صافی استیل روی قابلمه قرار دهید؛ توجه کنید که کف صافی نباید با آب تماس داشته باشد. وجود فاصله حدود دو انگشت بین آب و صافی باعث می گردد بخار به درستی در اطراف شلغم ها گردش کند.

مرحله سوم: چیدن شلغم ها در صافی

شلغم ها را به صورت منظم درون صافی بچینید تا بخار بتواند به همه قسمت ها برسد. در صورت بزرگ بودن مقدار بعضی شلغم ها می توانید آن ها را از وسط نصف کنید تا هم زمان بپزند. دقت کنید که شلغم ها روی هم قرار نگیرند تا بخار به طور یکنواخت پخش گردد.

مرحله چهارم: بخارپز کردن شلغم ها

در قابلمه را بگذارید تا بخار درون ظرف محبوس گردد. حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید شلغم ها بین یک ساعت ونیم تا 2 ساعت به آرامی بخارپز شوند. در این زمان بهتر است هر نیم ساعت مقدار آب داخل قابلمه را آنالیز کنید تا تبخیر کامل نگردد.

مرحله پنجم: آماده سازی برای سرو

پس از اطمینان از پخت کامل، شلغم ها را از صافی خارج کنید. می توانید آن ها را برش بزنید و در ظرف سرو قرار دهید. برای طعم بهتر، کمی نمک یا آب لیمو روی آن بپاشید. شلغم های بخارپز تازه و گرم را بلافاصله سرو کنید تا طعم طبیعی و بافت لطیف آن حفظ گردد.

انواع پخت پرطرفدار شلغم

شلغم یکی از سبزیجات زمستانی پرخاصیت است که می توان آن را به روش های مختلفی پخت و از طعم و خواص آن بهره مند شد. هر روش، بسته به هدف (مثل درمان سرماخوردگی یا تهیه میان وعده گرم) طعم و بافت متفاوتی به شلغم می دهد. در ادامه محبوب ترین روش های پخت شلغم را معرفی می کنیم:

  • طرز پخت شلغم و لبو

    ترکیب شلغم و لبو نه تنها رنگ و طعم فوق العاده ای ایجاد می نماید، بلکه به تقویت بدن در فصل سرما یاری می نماید.

  • طرز پخت شلغم برای سرفه

    شلغم را می توان با کمی عسل یا آب جوش بخارپز کرد تا شربت طبیعی برای تسکین سرفه فراوری گردد.

  • طرز تهیه شلغم تو شیشه

    در این روش شلغم ها را خرد نموده، در شیشه های استریل می ریزند و با محلول آب نمک و سرکه نگهداری می نمایند.

  • طرز پخت شلغم با عسل

    ترکیب شیرینی طبیعی عسل با طعم ملایم شلغم، درمانی عالی برای گلو درد و سرماخوردگی است.

  • طرز تهیه شلغم برای سرماخوردگی

    شلغم پخته و له شده با کمی عسل یا لیمو، تقویت نماینده قوی سیستم ایمنی و ضدالتهاب است.

  • طرز پخت شلغم در زودپز

    برای صرفه جویی در زمان، شلغم را می توان در زودپز به مدت 15 تا 20 دقیقه پخت تا کاملا نرم گردد.

  • پخت شلغم در قابلمه

    ساده ترین روش پخت شلغم است؛ کافی است شلغم ها را با کمی آب روی حرارت ملایم بپزید تا نرم و خوش طعم شوند.

نکات تکمیلی طرز پخت شلغم بخارپز

برای اینکه شلغم شما خوش طعم تر و مغذی تر گردد، به چند نکته زیر توجه کنید:

انتخاب شلغم مناسب

شلغم های میانه با پوست صاف و بدون لک، برترین گزینه برای بخارپز شدن هستند. شلغم های خیلی بزرگ معمولا بافتی سفت تر دارند و دیرتر می پزند، در حالی که شلغم های ریز بیش از حد نرم می شوند و طعم خود را از دست می دهند. همواره شلغم هایی را انتخاب کنید که وزن شان نسبت به مقدار شان سنگین باشد، چون این ویژگی نشان دهنده تازگی و آبدار بودن آن هاست.

مقدار آب در قابلمه برای پخت شلغم

برای حفظ طعم شیرین و طبیعی شلغم، از بخارپز کردن با حرارت ملایم بهره ببرید و اجازه دهید به تدریج بپزد. حرارت زیاد باعث از بین رفتن بافت لطیف و طعم اصلی شلغم می گردد. بهتر است در انتها پخت، در قابلمه را چند دقیقه باز بگذارید تا بخار اضافی خارج گردد؛ این کار از آب افتادن و خمیری شدن شلغم ها جلوگیری می نماید.

در قابلمه را محکم ببندید

برای حفظ بخار در فضای قابلمه، در را کاملا محکم ببندید. اگر در خوب بسته نگردد، بخار از بین می رود و زمان پخت طولانی تر می گردد. بهتر است از یک در سنگین یا در مخصوص قابلمه بخارپز بهره ببرید.

افزودن چاشنی برای طعم بهتر

اگر دوست دارید شلغم طعم دارتر گردد، می توانید پس از پخت، کمی آب لیمو، نمک دریایی یا حتی چند قطره عسل روی آن بریزید. این ترکیب ها هم طعم ملایم شلغم را متعادل می نمایند و هم خواص درمانی آن را برای سرماخوردگی یا گلودرد افزایش می دهند. استفاده از این چاشنی ها باعث می گردد شلغم بخارپز شما خوش طعم تر و اشتها برانگیزتر گردد.

سوالات متداول درباره پخت شلغم

قبل از آماده سازی این سبزی مفید، این سوالات رایج ممکن است برایتان پیش بیاید:

شلغم بخارپز چند دقیقه طول می کشد تا بپزد؟

زمان پخت شلغم به مقدار آن بستگی دارد، اما معمولا بین 90 تا 120 دقیقه طول می کشد تا کاملا نرم و آماده گردد.

آیا می توان شلغم را بدون صافی بخارپز کرد؟

بله، کافی است از سبد مخصوص بخارپز یا حتی بشقاب فلزی کوچک در قابلمه بهره ببرید تا شلغم ها مستقیما در تماس با آب نباشند.

برای خوش طعم تر شدن شلغم چه کنیم؟

اضافه کردن کمی نمک و آب لیمو پس از پخت یا پاشیدن فلفل سیاه روی شلغم داغ، طعم آن را دلپذیرتر می نماید.

چطور بوی شلغم را کمتر کنیم؟

در زمان پخت می توانید یک تکه پوست لیمو یا چند برگ جعفری داخل آب قابلمه بیندازید تا بوی طبیعی شلغم ملایم تر گردد.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 18 آبان 1404 بروزرسانی: 18 آبان 1404 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 2427

به "طرز پخت شلغم بخارپز خوش طعم و مقوی در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز پخت شلغم بخارپز خوش طعم و مقوی در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید