کدام چربی باعث کاهش سکته قلبی می گردد ؟ ، کاهش خطر حمله قلبی تا 25 درصد با این روش

به گزارش مجله عکسفا، یک تحقیق تازه نشان می دهد که کاهش رسوبات چربی کلسترول به نام پلاک شریانی، حتی تا یک درصد، می تواند منجر به کاهش 25 درصدی خطر حمله قلبی یا سکته گردد. به این معنا که استفاده از درمان های کاهش دهنده چربی با کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی همراه است.

کدام چربی باعث کاهش سکته قلبی می گردد ؟ ، کاهش خطر حمله قلبی تا 25 درصد با این روش

خبرنگاران - آرش نهاوندی: این نتیجه یک متاآنالیز بزرگ (تحلیل آماری که نتایج چند مطالعه علمی متعدد را با هم ترکیب می نماید.) است که در جاما کاردیولوژی تراستد سورس(JAMA Cardiology Trusted Source) منتشر شد.

به گزارش هلت لاین؛ در این آنالیز، محققان، نتایج 23 مطالعه قبلی را که بین سال های 2001 تا 2022 منتشر شده بود، آنالیز کردند تا ارتباط بین تغییرات اندازه انسداد پلاک در شریان و عوارض نامطلوب قلبی- عروقی، در درجه اول حمله قلبی و سکته مغزی را ارزیابی نمایند.

این آنالیز شامل بیش از 7 هزار و 400 بیمار و انواع داروهای مختلف درمانی کاهنده چربی، مانند استاتین ها و مهارنماینده های PCSK9(این مهار نماینده های اخیر به بدن یاری می نمایند تا کلسترول اضافی را از خون خارج نمایند) بود.

محققان دریافتند که کاهش سطح پلاک تنها به اندازه یک درصد با کاهش 25 درصدی احتمال وقوع یک رویداد نامطلوب قلبی- عروقی مرتبط است. برای دستیابی به این نتیجه این تیم، تفاوت ها در حجم آتروم که درصد انسداد یک شریان به وسیله پلاک است، را آنالیز کردند.

دکتر جی بی جان مانچینی استاد پزشکی در دانشگاه بریتیش کلمبیا و نویسنده اصلی این تحقیق گفت: این مطالعه به روزترین مرور سیستماتیک و متاآنالیز است که ارتباط بین کم شدن سطح پلاک و کاهش عوارض جانبی قلبی- عروقی را تایید می نماید.

در نتیجه تحقیقات تیم مانچینی تعیین شده است که استفاده از درمان های کاهنده چربی با کاهش خطر حمله قلبی و سکته مغزی همراه است. این شیوه های درمانی بعلاوه اندازه پلاک را در شریان ها کاهش می دهند؛ با این حال، در این تحقیق برای اولین بار محققان توانستند مستقیما نشان دهند که کاهش پلاک (رسوبات چربی کلسترول) به طور مستقیم با کاهش خطر عوارض جانبی قلبی- عروقی مرتبط است.

مانچینی می گوید: کاهش حجم پلاک با کاهش تهاجمی و پایدار چربی ها باید در بهبود سلامتی موثر واقع گردد، اما نشان دادن رابطه مستقیم میان این دو، همانطور که در تجزیه و تحلیل فعلی نشان داده شده است، به وسیله تحقیقات فردی سخت بوده است. او شرح داد که در حالی که مطالعات در خصوص این موضوع وجود دارد، کارآزمایی ها اغلب بسیار کوتاه هستند یا افراد کمی را شامل می شوند که نمی توانند به تنهایی نتیجه گیری نمایند.

مانچینی گفت: این ارزش یک متاآنالیز است که با گرفتن یک عکس کوچک شده و استفاده از مجموعه های داده کوچک تر با هم، می توانید روندهایی را شناسایی کنید که ممکن است به خودی خود واضح یا قطعی نبودند.

دکتر دیوید جی مارون، متخصص قلب و پروفسور پزشکی در استنفورد که به این تحقیق وابسته نبود، گفت که یافته های این تحقیق بسیار معتبر و با داده های قبلی سازگار است. او گفت: این تحقیق داده های جدیدی را جمع آوری می نماید و این نتیجه را تقویت می نماید که رگرسیون(کاهش، پسرفت) پلاک با کاهش حوادث قلبی- عروقی مرتبط است.

این تحقیق بعلاوه بینشی در خصوص مکانیسم های بیولوژیکی در خصوص اینکه چرا کاهش پلاک باعث بهبود سلامت قلب می گردد، ارائه می دهد. ما قبلا فکر می کردیم که رگرسیون با افزایش قطر شریان های کرونری خطر حوادث را کاهش می دهد. اما چیزی که ما آموختیم این است که اگرچه می توانید پلاک را کمی کوچک کنید، نکته مهم تغییر ترکیب پلاک است.

بیشتر بخوانید:

  • با خوردن این غذاها خود را به کشتن می دهید | افزایش خطر حمله قلبی با غذاهای فوق تولید شده
منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 13 شهریور 1402 بروزرسانی: 13 شهریور 1402 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 2265

به "کدام چربی باعث کاهش سکته قلبی می گردد ؟ ، کاهش خطر حمله قلبی تا 25 درصد با این روش" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام چربی باعث کاهش سکته قلبی می گردد ؟ ، کاهش خطر حمله قلبی تا 25 درصد با این روش"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید