آیا تمرکز گوگل بر دوربین گوشی های پیکسل رویکرد مناسبی است؟
به گزارش مجله عکسفا، همانطور که انتظار داشتیم، پیکسل 4 و پیکسل 4 ایکس ال از دوربین فوق العاده ای بهره می برند. مانند اپل، هواوی، سامسونگ و دیگر شرکت ها، گوگل هم به خوبی می داند که یک دوربین باکیفیت برای گوشی های هوشمند اهمیت زیادی دارد و این موضوع در نقد و آنالیز ها مورد توجه گسترده ای قرار می گیرد. در همین حین، باید خاطرنشان کنیم که در نقد و آنالیز های مربوط به گوشی های هوشمند، تا حد زیادی به دوربین پرداخته می گردد و مواردی مانند عملکرد و دیگر مشخصه ها دیگر مانند گذشته مورد توجه گسترده قرار نمی گیرند.
بخشی از این موضوع به این نکته برمی گردد که گوشی ها از لحاظ بیشتر مشخصات روزبه روز شباهت بیشتری به یکدیگر پیدا می نمایند. تفاوت عملکرد پرچم داران و میان رده ها برای بسیاری از کاربران (به غیر از گیمرها) قابل تشخیص نیست و تعداد زیادی از افراد نمی توانند تفاوت بین نمایشگرهای مختلف را تشخیص بدهند. همچنین کیفیت ساخت بدنه انواع گوشی ها هم در چند سال گذشته بسیار بهتر شده است.
در این بین، دوربین گوشی های هوشمند از آخرین بخش هایی است که همچنان می توان نوآوری های معناداری را عملی کرد. کاربران به عکس های سلفی، کیفیت عکس های اینستاگرام و عکس برداری از حیوانات خانگی و بچه ها خود اهمیت می دهند. همچنین مشخصه هایی مانند حالت بوکه، زوم رده بالا و دوربین های اولترا واید بیش از پیش مورد توجه کاربران قرار می گیرند.
با توجه به این موضوع، توجه گسترده گوگل به کیفیت گوشی های پیکسل یک رویکرد کاملا منطقی است. حتی اگر قابلیتی مانند عکس برداری از آسمان شب چندان کاربردی نباشد، کیفیت دوربین پیکسل 4 امکانات گسترده ای را در اختیار کاربران قرار می دهد تا عکس های فوق العاده ای را ثبت نمایند و این عکس ها می توانند شهرت پیکسل 4 را افزایش بدهند.
گوگل از همان نخستین گوشی پیکسل نشان داده که کیفیت دوربین برای این شرکت اهمیت بسیاری زیادی دارد و با این مشخصه امیدوار است گوشی های مذکور مورد توجه گسترده افراد قرار بگیرند. اما در این میان، سوالی که مطرح می گردد این است که آیا پیکسل 4 بدون داشتن چنین دوربین هایی، اصلا به چشم می آید؟
سیستم رادار گوگل پیکسل 4؛ یک ویژگی کاربردی یا صرفا پر زرق وبرق؟
دوربین های عالی نمی توانند جای خالی ضعف های مهم را پر نمایند
ضعف های مهم پیکسل 4 بارها و بارها در مطالب مختلف تکرار شده و در این مطلب قصد نداریم بار دیگر به مرور آن ها بپردازیم. اما در این میان، گوشی های پیکسل 4 دارای یک ضعف مهم هستند که این مشخصه برای بسیاری از کاربران اهمیت زیادی دارد.
به اعتقاد بسیاری از کاربران معمولی، عمر باتری اگر مهم ترین مشخصه گوشی نباشد، یکی از مهم ترین قابلیت های آن محسوب می گردد. از آنجایی که بیشتر گوشی های پرچم دار مدرن تا دو روز هم می توانند شارژ باتری را نگه دارند، ارائه یک گوشی مبتنی بر باتری ضعیف اصلا قابل قبول نیست. اما پیکسل 4 علاوه بر داشتن باتری معمولی، از ویژگی هایی مانند پردازش های پیشرفته تصویر، نمایشگر 90 هرتز و سیستم راداری بهره می برد که تمام این موارد تأثیر بسزایی در افزایش مصرف شارژ باتری دارند.
علاوه بر این، ویژگی هایی مانند نمایشگر 90 هرتز، سیستم تشخیص چهره و تعامل بدون لمس از ویژگی هایی نیستند که بتوانند از همان ابتدا نظر انواع و اقسام کاربران را جلب نمایند. ویژگی های جدید باید با انتظارات کاربران همخوانی داشته باشند نه اینکه در بخش اصلی تجربه کاربری مانند عملکرد روان و عمر باتری طولانی اختلال ایجاد نمایند. پیکسل 4 در این زمینه نتوانسته عملکرد موفقی داشته باشد.
اگرچه هنگام خرید گوشی جدید، ویژگی های پر زرق وبرق خیلی سریع توجه را جلب می نمایند، ولی این ضعف های مختلف هستند که در حافظه کاربر ثبت می شوند. زمانی که کاربر می خواهد مدل جدید گوشی مذکور را خریداری کند یا به برند دیگری مهاجرت کند، این ضعف ها اهمیت دوچندانی پیدا می نمایند.
ویژگی های آزاردهنده یا عمر باتری بسیار بد به راحتی می توانند وجهه برند پیکسل را تخریب نمایند. گوگل با تمرکز بیش از حد بر دوربین و کنار گذاشتن ویژگی های مهم دیگر، در حال تخریب شهرت خود در زمینه گوشی های هوشمند است.
گوگل تا چه زمانی می تواند به این رویکرد ادامه دهد؟
البته، هیچ کدام از این ضعف ها احتمالا به صورت کوتاه مدت آسیب زیادی به گوگل نمی رساند. پیکسل 4 شاید فروش خوبی داشته باشد و مدل بعدی آن هم شاید تمام این اشتباهات را اصلاح کند. علاوه بر این، گوشی های پیکسل عمدتا مورد توجه هواداران پروپاقرص اکوسیستم اندروید قرار می گیرند که ظاهرا برای چند ویژگی مهم حاضر هستند با ضعف هایی کنار بیایند. البته در این میان باید به شرکت هایی مانند HTC، ال جی و بلک بری اشاره کنیم که بعد از عرضه چند نسل از گوشی های نه چندان باکیفیت از چشم کاربران افتادند.
گوگل طی چند سال گذشته به لطف دوربین های فوق العاده گوشی های پیکسل توانسته بین پرچم داران شرکت های باسابقه مورد توجه قرار بگیرد. با این حال، با توجه به اینکه رقابت در زمینه دوربین عکاسی روزبه روز شدیدتر از گذشته می گردد، گوگل برای همواره نمی تواند فقط به این نقطه قدرت خود تکیه کند. گوشی های پیکسل برای اینکه بتوانند به عنوان گزینه ای مناسب برای انواع و اقسام کاربران مطرح شوند، باید در زمینه های دیگر هم تجربه کاربری مناسبی را ارائه نمایند.
گوگل راه اپل را در پیش گرفته؛ آیا چنین رویکردی منجر به موفقیت می گردد؟
منبع: Android Authority
منبع: دیجیکالا مگ