ثروتمندان روم باستان چه بویی می دادند؟

به گزارش مجله عکسفا، باستان شناسان می گویند که رومیان ثروتمند باستان احتمالا بویی شبیه بوی هیپی های قرن بیستم می دادند.

ثروتمندان روم باستان چه بویی می دادند؟

به گزارش همشهری آنلاین و به نقل از نیواطلس، باستان شناسان به لطف یافتن تکه هایی از استخوان، ابزار و سایر چیز های به جا مانده از انسان های قدیم، توانسته اند بسیاری از امور مربوط به زندگی در گذشته های دور را بازسازی نمایند. یکی از چیز هایی که سخت به دست می آید، بوی دوران گذشته است.

کشف روغن عطرسازی در یک ظرف کریستال کوارتز کاملا مهر و موم شده مربوط به بیش از 2000 سال پیش، احتمالا بویی را که ممکن است در آن موقع در خیابان های روم باستان به مشام می رسید، افشا می نماید.

در سال 2019، هنگام ساخت خانه ای در کارمونای اسپانیا، مقبره ای متعلق به روم باستان پیدا شد. باستان شناسان به این مکان دسترسی پیدا کردند و یکی از چیز هایی که پیدا کردند، کیسه ای پارچه ای حاوی سه مهره کهربا و یک کوزه آمفورا شکل بود که از کوارتز هیالین ساخته شده بود. این کوزه که احتمالا برای عطرسازی بوده، با قیر و درپوش ساخته شده از نوعی سنگ آهک معروف به دولومیت مهر و موم شده بود. روش مهر و موم کردن تا حد زیادی به حفظ آثار محتویات کوزه یاری نموده است. محتویات کوزه به وسیله محققان دانشگاه کوردوبا که به تازگی نتایج مطالعه خود را منتشر کردند، مورد آنالیز نهاده شد.

اگرچه این روغن دیگر رایحه ای نداشت، دانشمندان از تکنیک هایی از جمله کروماتوگرافی گازی، طیف سنجی جرمی، اشعه ایکس و موارد دیگر استفاده کردند تا ترکیب ماده را از هم جدا نمایند و معین نمایند که چه نوع بویی در زمان ساخته شدن آن ایجاد می شد. نتیجه گیری آن ها این بود که این روغن شامل پایه یک روغن گیاهی است که از گیاه پاتچولی مشتق شده و با گیاه پوگوستمون کابلین، که منشأ آن در هند است، ترکیب شده است.

تا قبل از این مطالعه، استفاده از گیاه پاتچولی در روم باستان و استفاده از درپوش دولومیت و قیر برای مهر و موم کردن آن در محل، ضد آب و عمل به عنوان یک نگهدارنده عالی، ناشناخته بود.

در حالی که این روز ها معمولا پاتچولی با قیمت نسبتا ارزانی در فروشگاه های امروزی یافت می گردد، محققان فکر می نمایند که این روغن قدیمی احتمالا متعلق به یک خانواده بسیار مرفه است. به این علت که در روم باستان بیشتر عطر ها در ظروف شیشه ای دمیده ذخیره می شدند. به گفته محققان، زمان و مهارتی که برای حک کردن یک ویال کمیاب از کریستال صرف شده، احتمالا نشان می دهد که ساکنان مقبره ثروتمند بوده اند.

علاوه بر روغن، محققان بعلاوه قوطی هایی را پیدا کردند که خاکستر سه زن بالغ و سه مرد بالغ را در مقبره نگه می داشتند. ظرف کریستالی حاوی روغن در داخل یک کوزه شیشه ای کشف شد که بقایای جسد یک زن بین 30 تا 40 ساله را در خود جای داده بود.

منبع: فرارو
انتشار: 8 خرداد 1402 بروزرسانی: 8 خرداد 1402 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 2228

به "ثروتمندان روم باستان چه بویی می دادند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ثروتمندان روم باستان چه بویی می دادند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید