دستور پخت شله زرد نذری

به گزارش مجله عکسفا، شله زرد یکی از دسرهای سنتی بسیار خوشمزه ایرانی است که با برنج، زعفران، شکر، خلال بادام و گلاب تهیه میشود. با دستور پخت شله زرد نذری آشنا شوید.

دستور پخت شله زرد نذری

شله زرد یکی از انواع دسر های سنتی ایرانی است که در بعضی مناسبت ها مانند ایام ماه رمضان، اعیاد و عزاداری ها به مقدار زیاد طبخ و بین افراد توزیع می شود.

اصلی ترین ماده برای پخت شله زرد، زعفران است که در اصل رنگ زرد و زیبای شله زرد به دست و دلبازی آشپز در میزان استفاده از این ماده گران بها بستگی دارد.

از دیگر مواد تشکیل دهنده این دسر ایرانی خوشمزه می توان به برنج، شکر، گلاب، هل، مغز پسته یا بادام، دارچین و روغن یا کره اشاره کرد. از آنجا که شله زرد بیشتر در ایام مذهبی طبخ و توزیع می شود، روی آن را با پاشیدن دارچین منقوش به عبارات مذهبی و طرح های اسلیمی متنوع می کنند.

قبلا در سایت خبرنگاران طرز تهیه شله زرد قالبی مجلسی و همچنین تزیین شله زرد نذری و مجلسی را به شما آموزش داده ایم. این بار طرز پخت شله زرد نذری را به روش سنتی و اصیل به شما آموزش خواهیم داد پس با ما همراه باشید.

مواد لازم برای پخت شله زرد نذری:

برنج ایرانی1 پیمانه
شکر3 پیمانه
کره50 گرم
گلاب1/3 پیمانه
خلال بادام50 گرم
زعفران به میزان لازم

طرز پخت شله زرد نذری:

  1. برای پخت شله زرد نذری باید برنج را از شب قبل خیس کنید. برای این کار می توانید برنج ایرانی معطر را در گلاب خیس دهید تا عطر بهتری داشته باشد.
  2. فردای آن شب، یک پیمانه برنج را با هفت پیمانه آب روی حرارت قرار دهید. (برای تهیه شله زرد، به ازای هر پیمانه برنج شما به 7 پیمانه آب نیاز دارید).
  3. وقتی آب به جوش آمد، حرارت را خیلی خیلی ملایم کنید تا برنج به آرامی پخته و به اصطلاح وا برود و دانه های آن کاملا شکفته و نرم شوند.
  4. زعفران را در هاون ساییده و دم کنید و کنار بگذارید.
  5. وقتی آب برنج کم شد و دانه های برنج له شدند، زعفران دم کرده غلیظ را داخل برنج ها بریزید.
  6. حالا شکر را کم کم اضافه کنید و در صورتی که به میزان دل خواه تان رسید دست نگه دارید و به عبارتی، تمام شکر را اضافه نکنید. اما در کل میزان شیرینی شله زرد کاملا سلیقه ای است.
  7. وقتی برنج با شکر پخت و به غلظت رسید، گلاب را اضافه کنید.
  8. بعد از 10 دقیقه، کره را نیز اضافه کرده و در تمام این مدت، شله زرد را هم بزنید تا ته نگیرد.
  9. در آخر خلال بادام را اضافه کرده و در ظرف را ببندید و زیر قابلمه شعله پخش کن قرار داده و حدود 20 دقیقه صبر کنید تا شله زرد با حرارت بسیار ملایم دم بکشد و جا بیفتد.

شله زرد نذری خوشمزه و خوش آب و رنگ شما آماده است. اگر قصد دارید آن را تزیین کنید باید کمی صبر کنید تا شله زرد از حرارت بیفتد و یک لایه ضخیم روی آن ببندد و بعد با دارچین، خلال پسته و یا خلال بادام آن را تزیین کنید.

امیدواریم از این آموزش نهایت استفاده را ببرید و یک شله زرد خوشمزه و لذیذ تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.

گردآوری: مجله اینترنتی خبرنگاران

منبع: setare.com
انتشار: 12 آبان 1399 بروزرسانی: 12 آبان 1399 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 1196

به "دستور پخت شله زرد نذری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستور پخت شله زرد نذری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید