شیائومی سه کارخانه جدید ساخت اسمارت فون در هند راه اندازی کرد؛ کوچ کارخانه های مونتاژ گوشی از چین به هند و الگویی که می تواند سرمشق ایران باشد
به گزارش مجله عکسفا، شیائومی به ابتکار و درخواست دولت هند، مونتاژ اسمارت فون در خاک این کشور را از سال 2015 شروع کرد.
برای دیدن تاج محل و مجسمه های بودا، تور هند ما را تجربه کنید.
اکنون، شیائومی اطلاع داد ساخت سه کارخانه جدید در هند برای پاسخ گویی به تقاضاهای بازار و فروشندگان افتتاح شده و شروع به کار کردند. شیائومی این خبر را در اجلاس Supplier Investment Summit خود خاطرنشان کرد.
هدف از این نشست، آنالیز پیچیدگی ها و چالش های کارخانجات و فراوری در خاک هند است. شیائومی می خواهد بعضی سرمایه گذاران و شرکای خود را ترغیب کند تا بعضی قطعات و مواد اولیه ساخت گوشی ها را در هند فراوری و تامین نمایند.
در حال حاضر، بسیاری از فراورینماینده های گوشی تلفن همراه مانند شیائومی، سامسونگ و دیگر اندرویدسازها؛ کارخانه هایی در هند برای ساخت و مونتاژ اسمارت فون دارند. این اسمارت فون ها به طور مستقیم به دست فروشندگان محلی می رسند ولی مواد اولیه و قطعات آن ها باید از خارج از هند تامین گردد.
اکوسیستم شیائومی
شیائومی می خواهد این اکوسیستم را تغییر بدهد و با تشویق و حمایت بعضی سرمایه گذاران و تامین نمایندگان قطعات، موارد اولیه مونتاژ و ساخت اسمارت فون ها هم در خاک هند انجام گردد.
نزدیک به 50 تامین نماینده دارند با شرکت شیائومی همکاری می نمایند. باید تمامی این شرکت ها با هم تصمیم بگیرند که در خاک هند کارخانه و فروشگاه داشته باشند تا شیائومی به هدف اش برسد. این حرکت احتیاجمند سرمایه گذاری 2.5 میلیارد دلاری در هند و ایجاد بیش از 50 هزار فرصت شغلی است.
بنابراین؛ این حرکت شیائومی، هدفی بزرگ و بلندپروازانه برای این شرکت است. یکی دیگر از چالش های شیائومی؛ نیروی کار ماهر و آموزش دیده برای مونتاژ و ساخت اسمارت فون در کارخانه ها است.
شیائومی اولین کارخانه را با همکاری فاکسکان در سال 2015 راه اندازی کرد. دومین کارخانه در سال 2017 و با همکاری Hipad Technologies برای ساخت پاوربانک راه اندازی شد.
شیائومی می گوید بیش از 95 درصد اسمارت فون های این کارخانه ها در همان خاک هند به فروش می رسند. یعنی غالب گوشی های سری Redmi این شرکت در هند فراوری و همان جا هم به فروش می رسند. گوشی Mi Mix 2 کمتر از 5 درصد بازار شیائومی در هند را تشکیل می دهد.
این سیاست و اکوسیستم برای شیائومی صرفه جویی مالی بسیار زیادی دارد و اجازه می دهد قیمت تمام شده اسمارت فون هایش را کاهش دهد. بازارهایی مانند هند احتیاجمند گوشی های ارزان قیمت هستند و حجم تقاضای زیادی دارند.
چرا ایران نه؟
به نظر می رسد این الگوی توسعه و رشد که در کشورهای چین و هند پیاده سازی شده است؛ می تواند برای ایران هم سرمشق و مفید باشد.
تا چند سال پیش؛ کارخانه های چینی مونتاژگر و سازنده اسمارت فون های رده بالا و متوسط شرکت های مطرح فراورینماینده موبایل بودند. اپل، سامسونگ، ال جی، اچ تی سی، سونی و نام های مطرح دیگری اسمارت فون های خود را در خاک چین ساخته و به جهان صادر می کردند.
کم کم همین کارخانه ها و شرکت های چینی توانستند فناوری ها و خلاقیت خود را توسعه بدهند و به سازنده بهترین گوشی های ارزان قیمت ولی با کیفیت بالا تبدیل شوند. برای مثال، می توان به شیائومی، اوپو، وان پلاس و غیره اشاره نمود.
حالا، شاهدیم که کشور هند به محلی برای مونتاژ و ساخت اسمارت فون بدل شده است؛ اگرچه فعلا در حد احتیاج بازارهای محلی است. از آن سو؛ چینی ها به صادرنماینده اسمارت فون های رده بالا تبدیل شدند.
این الگو می تواند در ایران هم پیاده سازی گردد و به نظر می رسد هم از نظر نیروی کار و هم از نظر کارخانه های مونتاژ و سازنده؛ سرمایه گذار و مواد اولیه غنی باشد.
ایران می تواند با کارخانه های مونتاژ شروع کند و کم کم با کسب دانش و تجربه به سازنده اسمارت فون برای خودش و بازارهای منطقه تبدیل گردد.
راهی که متاسفانه هیچ گاه توسط شرکت های ایرانی فراورینماینده محصولات دیجیتالی طی نمی گردد و برعکس می خواهند یک شبه با وضع قوانین گمرکی، بعضی دستورالعمل ها و رانت های دولتی، جلوگیری از ورود جنس خارجی و حمایت های رده های بالای مالی به یک فروشنده بزرگ و سودده تبدیل شوند.
منبع
منبع: یک پزشک