طرز تهیه ترشی ریواس ، چیکار کنیم رنگش صورتی بشه و کپک نزنه؟

به گزارش مجله عکسفا، ترشی ریواس از بهاری است که طعم متفاوت و رنگ دلپذیری دارد. ترشی ریواس را می توانید به صورت ساده یا به شکل ترشی مخلوط در ترکیب با باقی سبزیجات ظرف مدت کوتاهی درست کنید. با این مقاله از در همراه باشید تا طرز تهیه ترشی ریواس را به دو روش مختلف ساده و مخلوط به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه ترشی ریواس ، چیکار کنیم رنگش صورتی بشه و کپک نزنه؟

طرز تهیه ترشی ریواس ساده در یک نگاه

برای تهیه ترشی ریواس ساده، ابتدا برگ ها و پوست نازک ساقه ریواس را جدا نموده و ساقه ها را پس از شست وشو و خشک کردن، خرد کنید. زنجبیل تازه را نیز پوست بگیرید و به صورت نگینی خرد کنید. سپس، در قابلمه ای مناسب، آب، سرکه، زنجبیل، شکر و نمک را مخلوط کنید و روی حرارت بجوشانید؛ پس از چند دقیقه، حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید مایع ترشی کمی خنک گردد.

حالا، در ظرف شیشه ای کاملا تمیز و خشک، اندازهی نمک، دانه فلفل سیاه، دانه خردل و نعنا خشک بریزید. سپس، ریواس های خرد شده را به این ظرف اضافه کنید. در آخر، مایع سرکه را به گونه ای در ظرف بریزید که روی ریواس ها را کاملا بپوشاند. درب ظرف را محکم ببندید و آن را حداقل به مدت یک هفته در جای خشک و خنک نگه دارید تا ترشی جا بیفتد؛ پس از باز شدن درب، ترشی را در یخچال نگهداری کنید.

برای مطالعه مواد لازم، مراحل و جزییات درست کردن ترشی ریواس ادامه این مطلب را بخوانید.

مواد لازم برای تهیه ترشی ریواس ساده

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
سرکه1 لیوان فرانسوی دسته دار
شکر2 قاشق غذاخوری
ریواسنیم کیلوگرم
آب1 لیوان فرانسوی دسته دار
زنجبیل تازه1 تکه کوچک
نعنا خشکبه اندازه لازم
نمک و دانه فلفل سیاهبه اندازه لازم
دانه خردلبه اندازه لازم

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای رسیدن ترشی ریواس: 1 هفته

مراحل طرز تهیه ترشی ریواس ساده

طرز تهیه ترشی ریواس هم به صورت ساده و سنتی و هم به صورت مخلوط در ترکیب با انواع میوه ها و سبزیجات دلخواه قابل انجام است.

مرحله اول: ریواس ها را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه ترشی ریواس ساده، ابتدا باید ریواس ها را پاک کنید. برای این منظور، ضروری است برگ های ریواس را جدا کنید و پوست نازک ساقه ریواس را هم بگیرید و دور بریزید. سپس، ساقه ریواس را در ابعاد دلخواه برش بزنید. در ادامه، ساقه ریواس بدون پوست و خرد شده را به خوبی بشویید و در سبد بریزید تا آب اضافی آن خارج گردد. پس از آن، قطعات ریواس را روی یک پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند.

مرحله دوم: زنجبیل تازه را خرد کنید

حالا، یک قطعه زنجبیل تازه را هم پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز برش بزنید و کنار بگذارید. مراقب باشید، پوست زنجبیل را به صورت کاملا نازک جدا کنید تا گوشت زنجبیل هدر نرود.

مرحله سوم: مخلوط سرکه را آماده کنید

در این مرحله از طرز تهیه ترشی ریواس خانگی، وقت آن است که آب، سرکه، زنجبیل خرد شده، شکر و اندازهی نمک را در قابلمه مناسبی بریزید. مواد داخل این قابلمه را هم بزنید و روی حرارت میانه بگذارید. چند دقیقه صبر کنید تا مخلوط سرکه بجوشد. سپس، حرارت را خاموش کنید و قابلمه را کنار بگذارید تا کمی خنک تر گردد.

در صورت تمایل، برای خرید سرکه، شکر و نمک می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله چهارم: شیشه ترشی را آماده کنید

پس از آن که مخلوط سرکه ای نسبتا خنک شد، در این مرحله از طرز تهیه ترشی ریواس سنتی، یک ظرف شیشه ای کاملا تمیز و خشک را انتخاب کنید. مراقب باشید، داخل ظرف اصلا نباید مرطوب باشد. در غیر این صورت، ترشی ریواس خوشمزه به زودی کپک می زند. حالا، اندازهی نمک، دانه فلفل سیاه، دانه خردل و نعنا خشک را در این ظرف شیشه ای بریزید.

برای خرید نعنا خشک و انواع ادویه ها مانند دانه فلفل سیاه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله پنجم: ریواس ها را اضافه کنید

حالا، تکه های ریواس خرد شده را هم به ظرف شیشه ای اضافه کنید تا ظرف شما کاملا پر گردد. قبل از افزودن قطعات ریواس، دقت کنید که کاملا خشک شده و هیچ رطوبتی نداشته باشند.

مرحله ششم: مخلوط سرکه را هم در شیشه بریزید

پس از قرار دادن ریواس ها در شیشه ترشی، در این مرحله از طریقه درست کردن ترشی ریواس خانگی، نوبت افزودن مخلوط سرکه است. بنابراین، مایع ترشی را که قبلا جوشاندید و نسبتا خنک کردید را هم به مواد داخل شیشه اضافه کنید. مایع را به مقدار ای در شیشه بریزید که کاملا روی ریواس ها را بپوشاند. سپس، درب ظرف را محکم ببندید تا هوا اصلا نتواند وارد ظرف ترشی گردد.

مرحله آخر: ترشی ریواس را سرو کنید

ظرف حاوی ترشی ریواس را حداقل به مدت 1 هفته در مکان خشک و خنکی بگذارید تا ترشی جا افتاده و آماده گردد. پس از گذشت یک هفته، می توانید درب ظرف را باز نموده و این ترشی خوشمزه را همراه با انواع غذاها سرو کنید. توجه داشته باشید، پس از باز کردن درب ترشی باید آن را در یخچال نگهداری کنید.

ضمناً شما می توانید را به صورت آماده و به روش های اینترنتی و حضوری از فروشگاه های تهیه کنید.

طرز تهیه ترشی ریواس به روش های دیگر

ترشی ریواس را به چند روش دیگر هم می توانید درست کنید.

روش تهیه ترشی ریواس مخلوط

در طرز تهیه ترشی مخلوط ریواس، شما به 5 ساقه ریواس، 2 ساقه کرفس، 4 حبه سیر، 1 عدد هویج، 1 عدد فلفل سبز تند و 200 گرم سبزی ترشی شامل ریحان، جعفری، گشنیز، ترخون و مرزه (به اندازه مساوی) احتیاج دارید. برای درست کردن این ترشی مخلوط ریز، ابتدا باید این سبزیجات را به خوبی بشویید، پاک کنید و پوست بگیرید.

سپس، آن ها را خرد نموده و روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند. در ادامه، کرفس و ریواس خرد شده را برای 5 دقیقه در سرکه بپزید و اجازه دهید این ترکیب کاملا خنک گردد. سپس، همه مواد را در ظروف شیشه ای تمیز و خشک بریزید و درب ظروف را محکم ببندید. این ترشی را قبل از مصرف برای 20 روز در مکان خشک و خنکی بگذارید تا کاملا جا افتاده و آماده گردد.

دستور تهیه ترشی گل ریواس

برای تهیه ترشی گل ریواس، ضروری است گل های ریواس را بشویید و روی پارچه پهن کنید تا کاملا خشک شوند. سپس، گل های ریواس را خرد کنید و همراه با سرکه و نمک در شیشه تمیز و خشک بریزید. درب شیشه را محکم ببندید و آن را حسابی تکان دهید تا نمک در سرکه حل گردد.

سپس، این شیشه ترشی را برای یک ماه در مکانی خشک و خنک بگذارید و پس از گذشت این مدت، آن را سرو کنید. توجه داشته باشید، در طرز تهیه ترشی ایرانی گل ریواس فقط باید از گل های ریواس بهره ببرید و به هیچ عنوان نباید برگ ریواس را در آن بریزید. علتش هم این است که برگ ریواس سمی است و مصرف آن می تواند برای شما مشکل آفرین باشد.

نکات مهم در طرز تهیه ترشی ریواس

  • در طرز تهیه ترشی ریواس از ریواس های تازه، ترد و بدون لکه بهره ببرید.
  • برای حفظ رنگ طبیعی و طعم دلپذیر، پیشنهاد می کنیم ترشی ریواس را با سرکه سفید یا سرکه سیب درست کنید.
  • در صورت تمایل، می توانید اندازهی تخم گشنیز، چند حبه سیر و فلفل سبز تند نیز به مواد ترشی ریواس ساده اضافه کنید.
  • افزودن اندازه کمی شکر، طعم ترشی را متعادل می نماید و تلخی احتمالی ریواس را کاهش می دهد.
  • برای نگهداری انواع ترشی حتما از ظروف شیشه ای کاملا تمیز و خشک بهره ببرید. ضمناً، درب شیشه را به خوبی ببندید تا از نفوذ هوا جلوگیری گردد.
  • ترشی باید در محیطی خنک و دور از نور مستقیم آفتاب قرار گیرد تا طعم ها به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند؛ این فرآیند معمولا 1 الی 2 هفته زمان می برد.
  • پیش از مصرف، ترشی را بچشید و در صورت احتیاج، اندازه شوری یا ترشی آن را با ذائقه خودتان تنظیم کنید.
  • اگر دوست دارید ترشی ریواس شما رنگی گردد، می توانید اندازهی زردچوبه یا یک تکه لبو به آن اضافه کنید.
  • اندازه مایع ترشی حتما باید به مقدار ای باشد که روی مواد داخل ظرف را بپوشاند. در غیر این صورت، ترشی شما کپک می زند.
  • در صورت تمایل، می توانید یک عدد برگ بو نیز به مواد ترشی ریواس اضافه کنید.
  • در طرز تهیه ترشی مخلوط ریواس به جای سبزی ترشی می توانید از اندازهی نعنا و ترخون خشک بهره ببرید.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن ترشی ریواس

چرا ترشی ریواس گاهی تلخ می گردد؟

ریواس به طور طبیعی اندکی تلخ مزه است. برای کاهش این تلخی، بهتر است ساقه ها به دقت شسته و بخش های انتهایی یا چوبی آن جدا گردد. افزودن اندازه کمی شکر نیز تلخی ریواس را تعدیل می نماید.

چطور می توانیم رنگ صورتی طبیعی ریواس را در ترشی حفظ کنیم؟

برای حفظ رنگ زیبای ریواس، بهتر است از سرکه سفید برای تهیه این ترشی بهره ببرید. بعلاوه حرارت ندادن ریواس و قرار دادن آن به صورت خام در ترشی، از تغییر رنگ ریواس جلوگیری می نماید.

چه ادویه هایی طعم ترشی ریواس را بهتر می نمایند؟

ادویه هایی مانند تخم گشنیز، دانه خردل، فلفل سیاه، فلفل قرمز خشک، سیر تازه و زنجبیل تازه به افزایش عطر و طعم ترشی یاری می نمایند. البته این مواد باید با دقت و به مقدار اضافه شوند تا طعم اصلی ریواس را تحت تاثیر خودشان قرار ندهند.

آیا در تهیه ترشی ریواس می توانیم از میوه ها و سبزیجات دیگر هم استفاده کنیم؟

بله. ترکیب ریواس با موادی مانند چغاله بادام، سیر ترشی، یا حتی به صورت محدود با نعنا تازه رایج است.

چرا گاهی ترشی کپک می زند یا خراب می گردد؟

علت اصلی کپک زدگی، رطوبت زیاد، پاکیزه نبودن ظرف یا ورود هوا به داخل ترشی است. برای جلوگیری از این موضوع، ضروری است از ظروف شیشه ای استریل و درب دار بهره ببرید و مواد را کاملا خشک در ظرف بریزید. سایر را می دانید؟

مدت زمان مناسب برای جا افتادن ترشی ریواس چقدر است؟

حداقل 2 هفته زمان ضروری است تا ترشی ریواس به خوبی جا بیفتد و طعم ها با هم ترکیب شوند. در این مدت، ظرف باید در محلی خنک، خشک و تاریک نگهداری گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 19 فروردین 1404 بروزرسانی: 19 فروردین 1404 گردآورنده: ak3fa.ir شناسه مطلب: 2391

به "طرز تهیه ترشی ریواس ، چیکار کنیم رنگش صورتی بشه و کپک نزنه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه ترشی ریواس ، چیکار کنیم رنگش صورتی بشه و کپک نزنه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید